Hlavní obsah

Asus zkouší uspět s novou konstrukcí mobilů. K fotoaparátu přidělal kloub

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S netradiční konstrukcí u své nové vlajkové lodi se snaží uspět společnost Asus. Chytrému telefonu ZenFone 6 totiž chybí přední fotoaparát, místo toho je ten zadní připevněn na speciálním otočném kloubku. Lákadel je nicméně u novinky daleko více.

Asus ZenFone 6Video: archív výrobce

 
Článek

Právě otočný fotoaparát má být jednou z největších vychytávek u novinky. Díky tomu se uživatelé nemusí rozhodovat, zda dát přednost kvalitnější zadní optice, nebo se spokojit s horší přední, jako je tomu u drtivé většiny konkurenčních modelů. Místo toho jednoduše překlopí zadní fotoaparát směrem dopředu.

Konkrétně přístroj nabízí duální optiku, jejímž základem je snímač Sony IMX586 s rozlišením 48 MPx. Tento 1/2″ senzor nabízí ohnisko 26 mm a světelnou optiku f/1.79 s ohniskem 52 mm. Sekundární 13Mpx fotoaparát pak nabízí ohnisko 11 mm, jde tedy o širokoúhlý objektiv se záběrem 125 °. Světelnost v tomto případě činí f/2.4.

Foto: archív výrobce

Asus ZenFone 6

Velký displej bez ošklivé kamery

Oba fotoaparáty dovedou pracovat se systémem umělé inteligence, která automaticky volí režimy podle snímané scény. Praktické je také to, že fotografovat je možné při různých úhlech naklonění kamery. Při pádu telefonu se přitom kamera automaticky posune do bezpečné pozice.

Díky otočnému fotoaparátu není čelní strana telefonu nijak narušena nevzhlednou selfie kamerou. Prakticky celou ji tak pokrývá 6,4palcový displej, který má jen velmi decentní rámečky okolo. Rozlišení obrazovky je Full HD+, tedy 2280 x 1080 obrazových bodů, a chrání ji odolné sklo Gorilla Glass 6.

Foto: archív výrobce

Asus ZenFone 6

Výkonem se měří s nejlepšími

Také svou další výbavou patří telefon k tomu nejlepšímu, co je aktuálně na pultech obchodů k dostání. V útrobách přístroje tepe osmijádrový procesor Snapdragon 855, který je doplněn až o 8 GB operační paměti a až 256GB úložiště. V základu bude nicméně přístroj vybaven 6 GB pamětí a 64GB prostorem pro data.

Samozřejmostí je slot pro paměťové karty, kromě nich je možné vložit také hned dvě SIM karty najednou. Potěšující je také nadstandardní kapacita akumulátoru 5000 mAh, díky čemuž můžete počítat až s dvoudenní výdrží bez nabíječky. Vše běží pod operačním systémem Android.

ZenFone 6 se nabízí v tuzemských obchodech zatím jen v rámci předobjednávky, skladem by jej nicméně prodejci měli mít již během května. Cena základního provedení startuje na 12 990 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám