Hlavní obsah

Vietnamská výroba mobilů posiluje. Vingroup staví druhou továrnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanoj

Vietnamský koncern Vingroup JSC zahájil práce na výstavbě svého druhého závodu na výrobu chytrých telefonů. Jeho kapacita má činit 125 milionů přístrojů ročně, zatímco nynější závod má kapacitu pět milionů přístrojů za rok. Oznámila to firma, která je z hlediska tržní hodnoty největší vietnamskou firmou zapsanou na akciové burze. Závod má být dokončen počátkem příštího roku.

Foto: Nguyen Huy Kham, Reuters

Smartphony od společnosti Vingroup

Článek

"Obdrželi jsme řadu zakázek od našich předních partnerů z Evropy a Spojených států. To je i důvod, proč jsme investovali do závodu, který má 25krát vyšší kapacitu než náš současný závod," prohlásil generální ředitel společnosti Nguyen Viet Quang. Agentura Reuters uvedla, že jména těchto partnerů jí mluvčí Vingroup odmítl sdělit.

Se značkou smartphonů Vsmart vstoupila společnost Vingroup na vietnamský trh s 95 miliony obyvatel v prosinci loňského roku s ambicí přebrat zákazníky populárním značkám Samsung a Apple. Telefony Vsmart používají čipy od Qualcommu a operační systém Android od Googlu. Do prodeje šly s cenou od 3,39 milionu do 6,59 milionu dongů (3311 až 6436 Kč).

Chystá expanzi na evropské trhy

V březnu firma začala tyto přístroje prodávat ve Španělsku a chystá expanzi na další evropské trhy. V Asii jsou k dostání od minulého měsíce v Barmě.

Společnost Vingroup začínala jako realitní a maloobchodní podnik. Později přistoupila k diverzifikaci činnosti a vloni se stala prvním plně rozvinutým výrobcem automobilů ve Vietnamu.

Jihokorejský konglomerát SK Group v květnu oznámil, že se dohodl na koupi podílu 6,1 procenta Vingroup za jednu miliardu dolarů (22,7 miliardy Kč), informovala agentura Reuters. Aktivity SK Group sahají od počítačových čipů až k energetice.

Reklama

Výběr článků

Načítám