Hlavní obsah

T-Mobile dovolí převádět nevyužitá data. Stejně jako O2

Novinky, mif

Tuzemští operátoři jsou často kritizováni kvůli nepříliš výhodným nabídkám a malým objemům datových balíčků, které jsou součástí neomezených mobilních tarifů. Vylepšit nabídku se rozhodl T-Mobile, který nově dovolí převádět data z dokoupených balíčků do dalšího měsíce. Tuto výhodu již od roku 2016 nabízí také konkurenční O2.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Logo společnosti T-Mobile

Článek

Tuzemští operátoři účtovali data jen v rámci měsíčního zúčtování. Výjimku tvořilo v posledních letech O2, které převádělo nevyužitá data z dokoupených balíčků do dalšího měsíce.

A přesně to od 7. června zavede také T-Mobile. Pokud tedy lidé dokoupí během měsíce datový balíček, a nakonec jej zcela nevyčerpají, zbývající data jim nepropadnou, ale převedou se do dalšího měsíce.

„Rozhodli jsme se proto nejenom rozšířit nabídku datových balíčků, ale dobitá data také nově převádíme do dalšího zúčtovacího období,“ prohlásil Michal Podlucký, ředitel řízení segmentu rezidentních zákazníků T-Mobile.

Jejich platnost nicméně bude pouze 30 dní. Není tedy možné nevyčerpaná data hromadit celý rok, ale vždy je převést jen do následujícího zúčtovacího období. K navýšení datového limitu podle něj navíc nebude na rozdíl od konkurence docházet automaticky, zákazník se sám rozhodne, zda si data dokoupí, či nikoli.

Více dat za méně peněz

Výhodnější je i nabídka datových balíčků. Doposud měl T-Mobile shodnou nabídku balíčků s maximálním objemem 1,5 GB za 249 Kč, a to vždy s platností do konce zúčtovacího období. Nově si zákazník může vybrat z osmi možností navýšení datového limitu – od 60 MB do 10 GB. Například za zmiňovaných 249 Kč lidé nově získají 2,5 GB dat.

Přehled nových cen datových balíčků platných od 7. června naleznete v tabulce níže:

Navýšení datového limituCena s DPH
60 MB29 Kč
100 MB39 Kč
300 MB79 Kč
1 GB149 Kč
2,5 GB249 Kč
4 GB349 Kč
8 GB549 Kč
10 GB599 Kč

Může se Vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám