Hlavní obsah

Samsung řeší problémy se svým ohebným telefonem. Displeje přestávají fungovat

Jihokorejská společnost Samsung dostala informace o závadě displejů u vzorků svého nového ohebného smartphonu, který plánuje uvést na trh tento měsíc. Zpráva vyvolává obavy, že vstup nového přístroje Galaxy Fold v ceně 1980 dolarů (45 000 Kč) na trh nebude hladký. Design nového telefonu byl přitom oslavován jako nový přelom v odvětví, které od vstupu přístroje iPhone americké společnosti Apple v roce 2007 zažilo jen málo překvapení. Uvedla to agentura Reuters.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Článek

Přístroj Galaxy Fold se má začít prodávat 26. dubna v USA. Ještě před oficiálním uvedením na trh obdrželi vzorky někteří novináři, kteří hlásí, že po jednom až dvou dnech užívání přístroj selhal. Obrazovka podle nich začala blikat nebo zčernala a pak úplně zhasla.

Poničený Samsung Galaxy Fold

"Důkladně tyto kusy překontrolujeme, abychom určili příčinu," uvedl Samsung v prohlášení. Dodal však, že po zprávách o závadách datum zahájení prodeje měnit neplánuje.

"Několik recenzentů uvedlo, že odstranili vrchní vrstvu displeje, což způsobilo poškození obrazovky. Hlavní displej na Galaxy Fold je vybaven vrchní ochrannou vrstvou, která je součástí struktury displeje a je určena k ochraně obrazovky před nechtěnými škrábanci. Odstranění ochranné vrstvy nebo přidání lepidla na hlavní displej může způsobit jeho poškození," řekl mluvčí českého Samsungu David Sahula. Výrobce podle něj zajistí, aby se tyto informace dostaly k zákazníkům.

Některým recenzentům začal displej problikávat

Novinka od společnosti Samsung má dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože mohou současně na větším displeji používat tři aktivní aplikace.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Problémy s Galaxy Note 7

Závada vyvolala vzpomínky na Samsung Galaxy Note 7, jehož prodej před třemi lety skončil fiaskem. Baterie a konstrukční závady způsobily, že přístroj v některých případech začal hořet nebo explodoval. To donutilo Samsung stáhnout model z trhu a ukončit jeho prodej. Mobilní divize Samsungu kvůli tomu ve třetím čtvrtletí 2016 nevykázala téměř žádný zisk.

Špatné fungování první řady testovacích modelů ale podle analytiků není velkým překvapením. Upozorňují, že přístroje s displejem uvnitř budou mít pravděpodobně nižší životnost než přístroje s displejem z vnějšku, protože pokud je displej uvnitř, je na něj vyvíjen větší tlak. Samsung uvádí, že obrazovka vydrží 200 000 otevření a zavření, což znamená 100 otevření a zavření denně po dobu pěti let.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám