Hlavní obsah

Mobil se ovládá bez dotyků, rozezná gesta

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ovládat chytré telefony v rukavicích nebo s mokrými či špinavými prsty není vůbec jednoduché. Vyřešit tento letitý problémy se nyní pokusila společnost LG s novým chytrým telefonem, který reaguje na gesta. Ovládat jej tak je možné i bezdotykově.

BEZ KOMENTÁŘE: LG G8 ThinQVideo: LG

 
Článek

LG G8 ThinQ se na první pohled nijak dramaticky neliší od konkurenčních smartphonů. Jeho konstrukce je zhotovena ze skla a kovu, jak se na prémiové smartphony sluší a patří. Přístroj navíc splňuje certifikaci IP68 a armádní standard MIL-STD 810G, díky čemuž by měl přežít pády na zem, vadit mu samozřejmě nebude ani voda či prach.

Největším lákadlem tohoto modelu je však bezdotykové ovládání AirMotion. Telefon díky němu dovede sledovat gesta rukou, což se hodí třeba za jízdy v autě nebo při vaření. Mávnutím ruky tak můžete měnit hlasitost, přijímat hovory, přepínat mezi aplikaci a mnoho dalšího.

Foto: archív výrobce

LG G8 ThinQ

Prostřednictvím ruky lze na dálku smartphone mimochodem také odemknout. LG technologii nazývá Hand ID a v praxi speciální senzory skenují hemoglobin v ruce uživatele. Podle výrobce je tato technologie bezpečnější a přesnější než otisk prstu.

LG G8 ThinQ nabízí OLED panel s úhlopříčkou 6,1 palce a rozlišením 3120 x 1440 pixelů. Srdcem smartphonu je nejnovější Snapdragon 855, který by měl být novým etalonem třídy. Do vínku dostal smartphone operační paměť o velikosti 6 GB.

V prodeji by se měla objevit také odlehčená verze G8s ThinQ, která bude vycházet z modelu popsaného výše, ale bude disponovat 6,2palcovým displejem s rozlišením Full HD+. V útrobách bude nicméně stejný procesor a stejně velká bude také operační paměť.

Kdy a za jakou cenu se obě novinky začnou prodávat, není zatím jasné.

Foto: archív výrobce

LG G8s ThinQ

Může se vám hodit na Zboží.cz:
LG G7 ThinQ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám