Hlavní obsah

Vlajková loď od Xiaomi dorazila do Česka. Cena je příznivá

Novinky, mif

V České republice se začal prodávat nejlepší telefon v nabídce společnosti Xiaomi. Model Mi 9 láká především na špičkový výkon, zároveň jde ale o nejlevnější telefon s rychlým čipsetem Snapdragon 855. Na verzi s větší pamětí si ale zákazníci budou muset ještě několik týdnů počkat.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 9

Článek

Xiaomi Mi 9 se prodává již nějaký ten pátek v domovské Číně. A sluší se připomenout, že na tamním trhu jde o naprostý hit. První várka v internetovém obchodě výrobce se totiž rozebrala za pouhou minutu.

A není se čemu divit, cena je nastavena velmi rozumně. Výkonným čipsetem Snapdragon 855 jsou vybaveny ty nejlepší telefony na trhu, jejichž cenovka se často přehoupne i přes pomyslnou hranici 20 000 Kč. Mezi těmito vlajkovými loděmi je nová devítka nejlevnější – nabízí se za 12 999 Kč.

To je nicméně cena za model s 64GB pamětí. Verze, která se bude chlubit úložištěm 128 GB, vyjde o tisícovku dráž. Případní zájemci si na ni navíc budou muset počkat až do poloviny dubna.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 9

Na první pohled zaujme u modelu Xiaomi Mi 9 líbivý design, který kombinuje kovovou a skleněnou konstrukci. Prakticky celou čelní stranu lemuje velký 6,4palcový AMOLED displej s rozlišením Full HD+ (1080 x 2340 pixelů), pouze podél horního okraje je malá kapka, ve které se ukrývá čelní kamera. Zadní strana pak díky speciální povrchové úpravě láká na zajímavé odlesky.

Dalším lákadlem má být u modelu Xiaomi Mi 9 kamera, respektive kamery. Na zadní straně je trojitá optika, která se skládá z hlavního 48MPx fotoaparátu, druhého 16MPx senzoru s širokoúhlým záběrem a konečně 12MPx fotoaparátu s dvojnásobným optickým zoomem.

Podle DxO Mark je nová devítka aktuálně nejlepším telefonem pro natáčení videa na trhu. Mezi fotomobily se pak přístroj umístil jako čtvrtý.

Osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 855, který pracuje při taktu až 3 GHz, je doplněn o 6 GB operační paměti. Potěší i výkonné bezdrátové nabíjení, s 20W nabíječkou je možné i bez kabelů dobít novinku za pouhých devadesát minut, o čemž si drtivá většina konkurentů může nechat tak akorát zdát. Akumulátor má kapacitu 3300 mAh.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 9

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám