Hlavní obsah

Ceny nejlepších mobilů od Samsungu se propadly. Čeká se na nového krále

Novinky, mif

Vlajkové lodi společnosti Samsung s pořadovým číslem devět tento týden výrazně zlevnily, o několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz. Důvod je prostý, už za pár týdnů by se měl ukázat nový král mezi smartphony.

Samsung Galaxy S9 a S9+Video: archív výrobce

 
Článek

Na konci února se bude ve španělské Barceloně konat největší mobilní veletrh na světě MWC 2019. Právě na něm by se měl ukázat špičkový model Galaxy S10. A pravděpodobně také větší varianta Galaxy S10+, stejně jako v minulých letech.

Výrobce sice nic oficiálně nepotvrdil, ale právě na tomto veletrhu se pravidelně ukazují nové vlajkové lodi každý rok.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Zleva: Galaxy S9+ a Galaxy S9

To je patrně také hlavní důvod, proč aktuální vlajkové lodi tak výrazně zlevnily. Ještě v listopadu se model Galaxy S9 nabízel od 18 500 Kč, verzi Galaxy S9+ pak případní zájemci mohli pořídit za 21 500 Kč.

Aktuálně je však menší devítka podle Zboží.cz k dostání od 12 590 Kč, větší plusko pak od 15 460 Kč. U obou provedení je tedy sleva větší než pět tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Galaxy S9

Foto: archív výrobce

Galaxy S9

Co oba telefony umí?

S ohledem na cenovku je výbava telefonů velmi lákavá. Menší devítka má 5,8palcový displej a větší verze plus 6,2palcový panel. Stejné displeje měly i loňské modely, což platí také o rozlišení – to nabízí v obou případech hodnotu 2960 x 1440 obrazových bodů. Displej je u obou novinek zakřivený, plynule se přelévá z přední strany na pravou a levou bočnici.

Jedno z největších vylepšení – ve srovnání s předchůdci – se týká fotoaparátů. Hlavní 12MPx senzor je totiž vůbec poprvé vybaven tzv. variabilní clonou, která je schopná pracovat velmi podobně jako lidské oko. Podle množství okolního světla automaticky přizpůsobí své nastavení a světelnost.

V jasném prostředí použije hodnotu f/2,4, ve zhoršených podmínkách pak využije maximální světelnost objektivu f/1,5. Takovou hodnotu světelnosti drtivá většina konkurentů nenabízí. Oba přístroje dokážou pomocí hlavních fotoaparátů na zadní straně natočit video rychlostí 960 snímků za sekundu v rozlišení 720p, tedy se čtyřikrát vyšší frekvencí záběrů než u běžného zpomaleného videa ve 240 fps.

Detailní recenzi modelu Galaxy S9+ naleznete zde.

Foto: archív výrobce

Galaxy S9+

Foto: archív výrobce

Galaxy S9+ se chlubí duálním fotoaparátem.

Není všechno zlato, co se třpytí

Nejnižší cena se automaticky nerovná nejlepší nabídka. V řadě případů totiž přístroje nemusejí být pro český trh určeny, což může přinést celou řadu problémů.

Obchodníci například nabízejí přístroje, které neobsahují češtinu. Za její dodatečnou instalaci si pak nechají pěkně připlatit. Některé modely zase nejsou určeny do provozu v tuzemských sítích, a tak se může stát, že si s telefonem sice zavoláte, ale rychlý internet nespustíte.

Před nákupem podobných telefonů je tedy vždycky vhodné si obchodníka pořádně „proklepnout“. Pomoci při výběru může také nákupní rádce Zboží.cz od společnosti Seznam. Návštěvníci na něm naleznou uživatelské recenze, ve kterých se lidé dělí o své zkušenosti s produktem. Často tak upozorňují i na jeho neduhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám