Hlavní obsah

Tříoký fotoaparát toho umí hodně. V mobilu od Samsungu spolupracuje s umělou inteligencí

Novinky, lez

Počet objektivů na zadní straně chytrých telefonů se poměrně rychle rozrůstá. Ještě loni se považovala za největší výkřik moderní techniky duální optika, v letošním roce ale evidentně trend udávají tříoké smartphony. Jeden takový představila tento týden společnost Samsung.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy A7

Článek

Sluší se připomenout, že vůbec první mobil se třemi hlavními fotoaparáty odhalil letos čínský Huawei. Řeč je o top modelu P20 Pro. [celá zpráva]

Jenže pé dvacítka se jako vlajková loď logicky prodává za cenovky prémiových smartphonů. Aktuálně je tento model možné pořídit za 16 590 Kč. Proti tomu novinka od Samsungu zvaná Galaxy A7 přináší výrazně nižší cenovku, v prodeji se objeví v první polovině října za necelých devět tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy A7

Tříoký fotoaparát použil jihokorejský elektronický gigant u svého chytrého telefonu vůbec poprvé. Umí toho poměrně dost. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 24 MPx, světelnost f/1,7 a normální úhel záběru, sekunduje mu druhý fotoaparát, který má sice rozlišení pouze 8 MPx a světelnost f/2,4, ale zato nabízí širokoúhlý záběr 120°.

Třetí objektiv spolupracuje s oběma představenými výše, tento pětimegapixelový senzor se totiž stará o práci s hloubkou ostrosti a zachycování detailů. Jeho světelnost je f/2.2. Mimochodem telefonu nechybí ani čtvrtý fotoaparát, ten je však již umístěn vepředu a má rozlišení 24 MPx.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy A7

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy A7

Všechny fotoaparáty dokážou pracovat se systémem inteligentní optimalizace scény, aby bylo při pořizování momentek dosaženo co možná nejlepších výsledků. Tedy jinými slovy přístroj sám rozezná, zda je před objektivem budova, pohybující se dítě nebo zda není momentka focena v protisvětle, a podle toho nastaví parametry expozice.

Galaxy A7 nabízí protáhlý šestipalcový displej s technologií Super AMOLED, který se chlubí rozlišením full HD+, tedy 1080 x 2220 obrazových bodů. Pracovní tempo tohoto přístroje udává procesor Exynos 7885, jehož osm jader je rozděleno na dvě skupiny. Dvě jádra mají takt 2,2 GHz (Cortex-A73) a zbývajících šest pak 1,6 GHz (Cortex-A53).

Do vínku dostal stroj dále 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor, který je možné rozšířit prostřednictvím paměťových karet microSDXC až o 512 GB. Vše pracuje pod operačním systémem Android.

Foto: archív výrobce

Huawei P20 Pro

Foto: archív výrobce

Huawei P20 Pro

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám