Hlavní obsah

První mobil se třemi hlavními fotoaparáty výrazně zlevnil. Ušetřit je možné tisíce

Novinky, lez

Společnost Huawei letos na jaře přinesla do prodeje první telefon, který se pochlubil třemi hlavními fotoaparáty. Špičkové výbavě nicméně odpovídala cena, jež se přehoupla přes pomyslnou hranici 20 tisíc korun. Se začátkem školního roku však novinka citelně zlevnila, ušetřit je tak aktuálně možné klidně i několik tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Huawei P20 Pro

Článek

Huawei P20 Pro se v Česku nejprve nabízel za oficiální cenu 21 999 Kč. Cena v průběhu posledních měsíců nijak dramaticky nepadala, drtivá většina prodejců tříoký telefon nabízela za částky okolo 20 000 korun.

Výraznější zlom nastal až po konci letních prázdnin, cena v obchodech klesla až pod hranici 17 tisíc. Aktuálně je tak podle Zboží.cz možné model P20 Pro zakoupit již od 16 590 Kč, tedy o více než pět tisíc levněji.

Foto: archív výrobce

Huawei P20 Pro

Za tak velký pád mohou zákazníci vděčit především konkurenčním smartphonům. Hned několik velkých výrobců totiž na konci srpna a zkraje září ukázalo své nové vlajkové lodi, kterými půjdou po krku i zmiňované pé dvacítce.

Huawei P20 Pro se jako první smartphone na světě pochlubil třemi hlavními fotoaparáty. Dva spolupracují dohromady, jeden snímač se tak u smartphonu stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu. Toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač. Když oba fotoaparáty spolupracují, dosahují o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů.

Foto: archív výrobce

Huawei P20 Pro

Třetí fotoaparát na zadní straně pak funguje jako bezztrátový zoom, je totiž napojen na teleobjektiv s dvojnásobným přiblížením. Má však rozlišení pouze 8 MPx, zatímco druhé dva senzory na zadní straně nabízejí 20 a 40 MPx. Mimochodem fotoaparát na čelní straně nabízí rozlišení 24 megapixelů a je doplněn o funkci vylepšení vzhledu pomocí umělé inteligence.

Další praktickou funkcí je Huawei AIS, tedy stabilizace obrazu řízená umělou inteligencí. Zařízení z řady P20 navíc při natáčení videa podporují šestiosou stabilizaci a „slow motion” režim s 960 snímky za sekundu pro jasné a detailní záběry.

Huawei P20 Pro je vybaven 6,1palcovým displejem, operačním systémem Android a osmijádrovým procesorem Kirin 970, u nějž jsou čtyři jádra taktována na 2,36 GHz a další čtyři na 1,8 GHz. Do vínku dostal přístroj také 6 GB operační paměti a 128 GB úložný prostor.

Foto: archív výrobce

Huawei P20 Pro

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám