Hlavní obsah

Zapomeňte na výřezy v displeji mobilů, Honor láká na vysouvací konstrukci

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních měsících se doslova roztrhl pytel s novými smartphony, které mají velký displej zabírající prakticky celou čelní stranu. Pouze v horní části je malý výřez jako u nejnovějších iPhonů, aby bylo kam umístit přední kameru a další senzory. Společnost Honor však na novém konceptu s vysouvací konstrukcí ukazuje, že to jde dělat i jinak.

Upoutávka na chystanou premiéru smartphonu Honor Magic 2Video: archív výrobce

 
Článek

Novinka se jmenuje Magic 2 a podle zástupců společnosti Honor půjde o první skutečně bezrámečkový smartphone na trhu. „Zapomeňte na nevzhledné ostrůvky lemující horní okraj displeje, nové chytré telefony se obejdou zcela bez nich,“ prohlásil šéf společnosti Honor George Zhao.

Ten zároveň již ukázal přístroj světu, i když několikrát zdůraznil, že „chce dát fanouškům okusit budoucnost“. Novinka je totiž pouhým prototypem, jedním dechem je ale nutné dodat, že finální produkt by si měl odbýt premiéru ještě letos.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone XR

I tak už ale o novince několik důležitých věcí víme. Tak předně jde o první telefon, který má skutečně bezrámečkový displej – zapomeňte na výřez v displeji, přední fotoaparát se ukrývá v zadním krytu, který je výsuvný. Ve chvíli, kdy chcete fotit, jednoduše posunete kryt směrem nahoru.

Zarážející může být pro některé uživatele číslovka dvě v názvu, nicméně má logické opodstatnění. V roce 2016 představil Honor futuristický koncept smartphonu Magic a stejně tak je nyní Magic 2 pouze konceptem. Je tedy vcelku možné, že nakonec se zajímavá novinka bude jmenovat úplně jinak.

Jasno by nicméně mělo být v průběhu několika týdnů, maximálně měsíců, kdy si novinka odbyde premiéru.

Foto: archív výrobce

Šéf společnosti Honor George Zhao ukazuje telefon Magic 2

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám