Hlavní obsah

Styl iPhonu v levnějším balení. Alcatel láká na protáhlý a vykrojený displej

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice se začal tento týden oficiálně prodávat očekávaný smartphone Alcatel 5V, který láká především na protáhlý displej a líbivý vzhled. Ten se až nápadně podobá iPhonu X od Applu. Proti němu je však novinka citelně levnější.

Alcatel V5Video: archív výrobce

 
Článek

Vykrojené displeje ve stylu iPhonu X, které zabírají co největší prostor čelní strany, zažívají v poslední době obrovský boom. Od Applu tento design okopírovala celá řada výrobců – a není se čemu divit, design je čistější a přístroje jsou díky co největšímu využití čelní strany ve výsledku kompaktnější.

Vykrojené displeje jsou však zpravidla výsadou těch dražších smartphonů, Alcatel je však přináší i do segmentu těch cenově nejdostupnějších. Model 5V se totiž nabízí za baťovských 4990 Kč, zatímco zmiňovaný iPhone X vyjde na šestinásobek této sumy.

Foto: archív výrobce

Alcatel V5

Foto: archív výrobce

Na zadní straně je umístěn duální fotoaparát.

Dotykový panel u novinky je navíc velmi protáhlý, zatímco většina konkurentů sází na poměr stran 18 : 9, model 5V proti tomu nabízí 19 : 9. Rozlišení 6,2palcové dotykové plochy je tak 750 x 1500 obrazových bodů, displej zabírá 83 % čelní strany. Ve výřezu je pak umístěna 8MPx selfie kamera.

Na zadní straně se pak kromě čtečky otisků prstů skví duální fotoaparát, který se skládá ze snímačů s rozlišením 12 a 2 MPx. Duální optika má posloužit především při hrátkách s hloubkou ostrosti. Ve výbavě fotoaparátu nechybí dvoutónový blesk či elektronická stabilizace obrazu.

Foto: archív výrobce

Alcatel V5

Pracovní tempo novinky udává čipset MediaTek Helio P22, jeho základem je osmijádrový procesor Cortex-A53 taktovaný na 2GHz. Stroj má dále k dispozici 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet.

Potěší i nadprůměrně velká baterie s kapacitou 4000 mAh či přítomnost standardu NFC. Samozřejmostí jsou pak bezdrátové adaptéry wi-fi a bluetooth. Smartphone pracuje pod operačním systémem Android 8.1 Oreo.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám