Hlavní obsah

Nové iPhony se ukážou 12. září

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple oficiálně rozeslala novinářům pozvánky na velkou tiskovou konferenci, která se bude konat přesně za 12 dní, tedy ve středu 12. září. Všechny detaily drží americký počítačový gigant zatím ještě pod pokličkou, ale je prakticky již jisté, že vše se bude točit okolo nových iPhonů.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

 
Článek

Podle dřívějších spekulací by se měly ukázat hned tři jablečné smartphony. Je takřka jisté, že Apple letos ukáže dva následovníky osmiček. Ti buď ponesou písmenko S v názvu, nebo číslici devět.

Chytré telefony iPhone uměly doposud vždy pracovat pouze s jednou SIM kartou. To by se však mělo s příchodem novinek změnit, ty zvládnou hned dvě SIM karty. Praktické to bude především pro jedince, kteří mají služební i soukromé číslo a nechtějí používat dva různé přístroje.

Foto: archív výrobce

Všechny tři nové iPhony vedle sebe.

Třetím odhaleným modelem by měla být další generace modelu iPhone SE. Právě ta budí v poslední době největší pozornost. Nový iPhone SE 2 by měl stále sázet na kompaktní rozměry, ale měl by se více podobat loňskému iPhonu X.

Připomeňme, že ten má bezrámečkový displej. Rámečky okolo dotykového panelu jsou totiž tak tenké, že to na první pohled vypadá, jako by tam nebyly žádné.

V podstatě tedy půjde o zmenšeninu modelu iPhone X. Jak se totiž v historii ukázalo už několikrát, o kompaktní telefony má stále ještě celá řada zákazníků zájem, a i při pohledu na nabídku konkurence jde o velmi nedostatkové zboží, výrobci se totiž stále častěji při návrhu nových zařízení kloní k větším úhlopříčkám.

Zástupci společnosti Apple samozřejmě žádné informace o novinkách nepotvrdili. Počkat si tak budeme muset až do 12. září, kdy by si nové telefony měly odbýt premiéru.

Apple iPhone SEVideo: Apple

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám