Hlavní obsah

Legendární Nokia 8110 znovu ožije v červenci. Po 22 letech

Novinky, ort

Už příští měsíc by se měla na pultech obchodů znovu objevit legendární Nokia 8110, jejíž původní verze si odbyla premiéru už v roce 1996. Znovuzrozený model, který tedy přichází po 22 letech, se ale proti předchůdci dramaticky změnil.

Foto: Jan Sadílek, ČTK

Nokia 8110 4G

Článek

Nokia 8110 byla ve své době ztělesněním toho nejlepšího, co bylo možné zakoupit. Znovuzrozený model takové ambice nemá. Na dnešní dobu jde totiž o relativně jednoduchý telefon, který sází především na zvučné jméno a ikonickou výsuvnou konstrukci.

Ale přesto má na trhu jistě důležité místo. Jde totiž o jakýsi můstek mezi klasickými chytrými telefony a jednoduchými tlačítkovými mobily. Přístroji nechybí nic, co by majitelé očekávali od moderních telefonů.

Foto: Jan Sadílek, ČTK

Nokia 8110 4G

Nová verze hada

Novinka podporuje rychlý mobilní internet ve 4G sítích. Majitelé tedy mohou i z tohoto relativně „hloupého” telefonu přistupovat snadno na internet. K dispozici jsou i funkce známé z plnokrevných smartphonů, například Google Assistant, Google Search, Google Maps, Facebook nebo Twitter. Samozřejmostí je také práce s e-maily.

Skalní fanoušky potěší jistě také fakt, že Nokia 8110 přináší zcela novou verzi populární hry Had. Prohánět ústřední příšerku tohoto světoznámého titulu tak budou moci majitelé telefonu na barevném displeji.

Jak již bylo uvedeno výše, prodej novinky odstartuje v červenci, řada prodejců ji nicméně již nyní nabízí v rámci předobjednávky. Podle Zboží.cz totiž přístroj vyjde případné zájemce na 1990 Kč.

Foto: archív výrobce

Původní Nokia 8110

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám