Hlavní obsah

Vlajková loď Honoru je trhák, prodalo se už přes milión kusů

Novinky, ort

Z rekordních prodejů se může radovat společnost Honor, její nová vlajková loď s pořadovým číslem deset je totiž jedním z nejrychleji prodávaných přístrojů v celé historii tohoto výrobce. Doposud se prodalo již více než milión těchto mobilních telefonů.

Foto: archív výrobce

Honor 10

Článek

Honor 10 se v domovské Číně začal prodávat již před měsícem, nicméně na dalších světových trzích šel do prodeje teprve v polovině května.

Je velmi pravděpodobné, že na rekordních prodejích se podílí právě svět. Například v Rusku se při zahájení prodeje stála na nové přístroje dlouhá fronta, která čítala několik stovek dychtivých zájemců. Ve Velké Británii se přístroj vyhoupl mezi deset vůbec nejprodávanějších přístrojů daného týdne.

Příznivá cenovka

Za velkým úspěchem patrně stojí velmi příznivá cena novinky. Přístroj se totiž například v Česku nabízí za 10 990 Kč (64GB verze), respektive za 12 490 Kč v případě 128GB varianty. Svou výbavou přitom novinka odpovídá spíše prémiovým smartphonům, které jsou o několik tisíc korun dražší.

Foto: archív výrobce

Honor 10

V útrobách se ukrývá procesor Kirin 970, který je aktuálně tím nejvýkonnějším čipem v nabídce výrobce. Tento čip má k dispozici 4 GB operační paměti. Honor 10 sází na moderní displeje s poměrem stran 18 : 9, protáhlý dotykový panel s úhlopříčkou 5,84 palce tedy zakrývá velkou část přední plochy.

Jedním z lákadel nové vlajkové lodi má být také duální fotoaparát na zadní straně. Oba senzory spolupracují dohromady, jeden snímač se u smartphonu stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu. Toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač. Když oba fotoaparáty spolupracují, dosahují o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů.

Hlavní fotoaparáty na zadní straně mají rozlišení 16 a 24 megapixelů a jsou napojeny na objektivy se světelností f/1.8. Přední fotoaparát nabízí také rozlišení 24 megapixelů. Všechny senzory mimochodem spravuje umělá inteligence, která se například stará o volbu scény a další funkce fotoaparátu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám