Hlavní obsah

MWC 2018: Největší mobilní veletrh na světě odstartoval

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve španělské Barceloně se v pondělí úderem deváté hodiny slavnostně otevřely brány výstaviště Fira Gran Via, kde se stejně jako každý rok koná největší veletrh mobilních technologií Mobile World Congress (MWC). Letošní ročník by měl přinést stovky nových mobilů i tabletů.

Představení smartphonů Samsung Galaxy S9 a S9+Video: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Přestože se výstaviště Fira Gran Via otevřelo široké veřejnosti až v pondělí, novináři se mohli na některé novinky podívat už o den dříve.

Žádným tajemstvím již nejsou například parametry nových „vlajkových lodí” společnosti Samsung. Více se o špičkových modelech Galaxy S9 a S9+, které jsou tím nejlepším v nabídce jihokorejského elektronického gigantu, se čtenáři mohli dočíst už v dřívějším článku na Novinkách. [celá zpráva]

Samsung Galaxy S9 a S9+Video: archív výrobce

To však ani zdaleka není všechno. Do Barcelony se sjely více než dva tisíce výrobců prakticky ze všech koutů světa, novinek tak bude k vidění bez nadsázky několik stovek.

Většina výrobců se zaměřuje – stejně jako v minulých letech – na nové smartphony. Hned několik podniků se zde chystá odhalit své nejnovější počiny.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Návštěvníci veletrhu MWC

Nouze nebude ani o levnější modely. Například společnost HMD Global, která má aktuálně na povel výrobu modelů od společnosti Nokia, se chystá uvést celou řadu nových telefonů – a to s největší pravděpodobností i těch tlačítkových.

Není to zas tak překvapivé. Loni byla na veletrhu MWC odhalena reinkarnovaná Nokia 3310, která i přes svou jednoduchou funkčnost byla naprostým hitem. V obchodech šlo dlouhé měsíce o nedostatkové zboží.

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

Kromě chytrých telefonů a počítačových tabletů budou v nabídce i nejrůznější doplňky nebo třeba nositelná elektronika.

Novinky.cz budou o těch nejzajímavějších inovacích z veletrhu MWC v průběhu celého tohoto týdne informovat.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám