Hlavní obsah

Mobil dokáže uvařit už i kávu. Stačí speciální kryt

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré telefony už pomalu vytlačily z trhu klasické automobilové navigace a v poslední době je lidé stále častěji používají i jako náhradu za klasické digitální fotoaparáty. Nyní se tyto multifunkční kapesní přístroje budou snažit konkurovat i kávovarům, postačí přitom pouze nasadit speciální kryt.

BEZ KOMENTÁŘE: Kryt, který vám udělá kávuVideo: Mokase

 
Článek

Výrobce tvrdí, že kryt zvaný Mokase je určen pro „opravdové milovníky kávy“. Celý koncept totiž počítá s tím, že si svůj šálek kávy budete moci vychutnat prakticky kdekoliv – i když poblíž nebude žádná kavárna, bistro či automat s horkými nápoji.

Může to znít jako sci-fi, ale kryt je s využitím energie telefonu skutečně schopen uvařit šálek kávy. Také šířku telefonu podstatně zvětší, aby se do jeho útrob vešly všechny potřebné propriety. Konkrétně je řeč o tepelné izolaci, baterii a v neposlední řadě také náplni, ve které se ukrývá namletá káva i voda.

Foto: archív výrobce

Káva se bude vařit pomocí mobilní aplikace.

Hrníček o velikosti 25 mililitrů přitom dokáže kryt naplnit za méně než deset sekund. Zmiňované náplně jsou pochopitelně výměnné, jedna by měla stačit na jeden malý šálek kávy. To není příliš mnoho, na druhou stranu lidé si mohou zabalit s sebou na cesty více náplní.

Jednotlivé kroky při přípravě kávy můžete sledovat přímo na displeji svého chytrého telefonu, ke kterému je kryt připojen. Právě pomocí smartphonu, respektive prostřednictvím příslušné aplikace, se káva zároveň připravuje.

Napoprvé to nevyšlo

Zajímavé je i to, že se italští tvůrci snažili s nápadem kávového krytu uspět už před letními prázdninami na crowdfundingovém serveru Kickstarter, který nápadití jedinci a mladé podniky využívají k získání finančních prostředků na rozjetí masové výroby.

Kampaň na Kickstarteru ale skončila naprostým fiaskem, kdy o tuto velmi netradiční novinku neměl prakticky nikdo zájem. Počet přispěvatelů se počítal na desítky, což rozhodně nestačilo.

Tvůrci se ale ani tak nevzdali a přístroj vyrobili na vlastní pěst. Aktuálně tak prostřednictvím svých webových stránek nabízejí možnost předobjednávek krytu Mokase v přepočtu za 1300 Kč.

Jedna náplň pak vyjde v přepočtu na 17 korun. Počítá se s tím, že v prodeji se objeví i různé příchuti kávy.

Foto: archív výrobce

Kryt Mokase s výměnnou náplní

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám