Hlavní obsah

IPhonů s vadnými bateriemi přibývá. Další případ je hlášen z Číny

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Číně byl zaznamenán další případ iPhonu 8 Plus, kterému nabobtnala baterie tak moc, že se přístroj prakticky rozložil. Upozornila na to tamní média, která zároveň připomněla, že podobné problémy řešili už zákazníci z Japonska a Tchaj-wanu. Upozornila na to agentura Reuters.

Apple iPhone 8 a 8 PlusVideo: archív výrobce

 
Článek

Zprávy o tom, že mohou být baterie v nových iPhonech vadné, se objevily už na přelomu září a října. Pokaždé šlo přitom o osmičky, které si majitelé zakoupili jako nové v obchodech.

Na Tchajwanu si přístroj zakoupila žena, která jej podle vlastních slov nabíjela pouze originální nabíječkou. Přesto se přístroj už po pouhých pěti dnech nafoukl tak, že jej nebylo možné používat. Vadná baterie totiž vytlačila displej dopředu a celá konstrukce v podstatě pukla.

Prakticky stejný scénář má i příběh z Japonska. Tamní uživatel však iPhone 8 Plus ještě ani nestačil vybalit z krabice a nabíjet a už se začal nafukovat. [celá zpráva]

Foto: Shailesh Andrade, Reuters

Problémy se týkají pouze většího modelu, tedy iPhonu 8 Plus.

Stejný případ se nyní objevil v Číně, problémy s bobtnajícím akumulátorem měl přitom opět iPhone 8 Plus. Z toho se dá usuzovat, že vadné baterie mají pouze větší osmičky, zatímco menší žádným podobným neduhem netrpí.

Mluvčí Applu již potvrdila, že podobné případy nafukujících se baterií, kvůli kterým popraská prakticky celá konstrukce jablečného smartphonu, skutečně řeší. Konkrétnější však být nechtěla a všechny další otázky čínského serveru The Paper odmítla.

Apple řešil problémy s bateriemi již dříve 

Historicky to není poprvé, co Apple řeší problémy s bateriemi. Loni si například lidé stěžovali na přehřívající se akumulátory v iPhonech 6S, a to i přesto, že se tento model začal prodávat už o rok dříve. [celá zpráva]

Zástupci amerického počítačového gigantu nakonec přiznali, že baterie v přístrojích jsou skutečně vadné, šlo však pouze o modely vyrobené mezi zářím a říjnem loňského roku. U těchto modelů je americký počítačový gigant zdarma lidem měnil za jiné

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám