Hlavní obsah

Nový mobil chrání uživatele před komáry

Novinky, ort

Výrobci chytrých telefonů v dnešní době lákají na ledacos – špičkový výkon, prémiové audio, brilantní displeje a mnoho dalšího. Společnost LG však nyní vyrukovala s naprostou novinkou. Uživatele chce pomocí smartphonu chránit před komáry.

Foto: archív výrobce

LG K7i

Článek

Novinka se jmenuje LG K7i. Patrně nejzajímavější vymožeností u ní je ultrazvukový odpuzovač hmyzu, který je v přístroji integrován.

Nejde přitom o žádnou sci-fi novinku. Podobná zařízení na odpuzování hmyzu se již nějakou dobu prodávají také v České republice. Zatím ale nikoho nenapadlo, integrovat odpuzovač přímo do chytrého telefonu.

Foto: archív výrobce

LG K7i

Přitom je to vcelku logické. Smartphony totiž nosí drtivá většina uživatelů u sebe, a tak jde o poměrně účinnou zbraň proti tomuto hmyzu. Podle testů výrobce zvládne mobil odehnat více než 70 % komárů.

V ostatních parametrech se přístroj příliš neliší od průměrných smartphonů. Sází na čtyřjádrový procesor v kombinaci s 2 GB operační paměti. Rozměry jsou víceméně dány pětipalcovým displejem s rozlišením 854 x 480 obrazových bodů.

Samozřejmostí je čtečka paměťových karet či podpora bezdrátových standardů WiFi a bluetooth. Podporovány jsou i rychlé datové přenosy LTE, upozornil server Ars Technica.

Zatím jen v zahraničí

Chytrý telefon LG K7i je v současnosti určen výhradně pro asijské trhy, kde jsou komáři považováni za velkou hrozbu. Platí to například o Indii, kde v druhém největším městě Dillí bylo loni nahlášeno přes 10 000 případů nákazy tropickou horečkou dengue. Tu šíří právě komáři.

Cena novinky byla stanovena v přepočtu na necelé tři tisíce korun. V tuto chvíli však není jasné, zda se unikátní smartphone bude prodávat na tuzemském trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám