Hlavní obsah

Nejlepší mobily od Samsungu zlevnily o tisíce korun

Novinky, chm

Výrazně ušetřit je nyní možné při nákupu nejlepších telefonů od společnosti Samsung. U modelů Galaxy S8 a S8+ totiž ceny spadly v uplynulých týdnech o několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Samsung Galaxy S8 a S8+Video: archív výrobce

 
Článek

Ještě v květnu případní zájemci koupili Galaxy S8 za 19 270 Kč. V případě větší varianty Galaxy S8+ pak zaplatili 22 590 Kč.

Aktuálně je však možné podle Zboží.cz oba špičkové smartphony pořídit citelně levněji. Ceny menší osmičky totiž v tuzemských obchodech startují na částce 15 460 Kč. Ušetřit je tak možné více než 3800 Kč.

Nižší je cena také v případě většího eska. Galaxy S8+ se totiž aktuálně nabízí od 17 900 Kč. Cenový propad je tak tedy ještě vyšší, bezmála 4700 Kč.

Špičková výbava

Přestože oba modely jsou na pultech obchodů k dostání již několik měsíců, stále představují to nejlepší, co je možné zakoupit. V útrobách přístroje tepe osmijádrový čip, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,7 GHz. Počítat uživatelé mohou také se 4 GB operační paměti a rychlým úložištěm s kapacitou 64 GB.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy S8

Menší osmička má 5,8palcový displej a větší verze plus 6,2palcový panel. V obou případech je dotyková plocha zakřivená a nabízí rozlišení 2960 × 1440 pixelů.

Totožné jsou u obou modelů fotoaparáty. Stejně jako u předchůdců výrobce vsadil na technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7. To je hodnota, které nedosahuje většina objektivů klasických digitálních zrcadlovek.

Dobrá světelnost by se měla příznivě promítnout do obrazové kvality při špatných světelných podmínkách. Pro úplnost dodejme, že objektiv na přední straně má rozlišení osm megapixelů, světelnost je opět skvělých F1,7.

Více se o smartphonech Galaxy S8 a S8+ dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Zleva: Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Reklama

Výběr článků

Načítám