Hlavní obsah

IPhone SE zlevnil na historické minimum

Novinky, ort

Výrazně ušetřit je nyní možné při nákupu chytrého telefonu iPhone SE. Jeho cena totiž v tuzemských obchodech klesla pod pomyslnou hranici 9000 Kč, tedy na historické minimum. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Apple iPhone SEVideo: Apple

 
Článek

Ještě na konci loňského roku se nejlevnější verze iPhonu SE prodávala v tuzemských obchodech za více než 11 000 korun. S koncem zimy však přístroj neustále zlevňoval, až nakonec cena spadla pod hranici deseti tisíc korun.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Apple iPhone SE

V květnu se podařilo prolomit další pomyslný milník. Nejlevnější smartphone s logem nakousnutého jablka je aktuálně možné zakoupit za méně než devět tisíc, respektive podle Zboží.cz od 8799 Kč. Platí to pro 16GB verzi.

Pochopitelně modely s vyšší kapacitou úložného prostoru vyjdou dráž. Například ceny 64GB verze startují na 10 065 Kč.

Zlevnění mimochodem přichází krátce poté, co se ukázalo, že prodeje iPhonů klesají. [celá zpráva]

Co umí iPhone SE

IPhone SE má čtyřpalcovou obrazovku s rozlišením 1136 × 640 obrazových bodů. Vzhledem je novinka prakticky k nerozeznání od stařičkého modelu 5S, který si odbyl premiéru už před čtyřmi roky.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE

Díky čtyřpalcové úhlopříčce se rozměry zařízení velmi zmenšily. Model s písmenky SE v názvu, což mimochodem znamená „Special Edition“ (speciální edice), tak logicky cílí na zákazníky požadující kompaktnější zařízení.

V útrobách kovového těla se nachází čip A9 s 64bitovou architekturou, který spolupracuje s koprocesorem M9.

Z další výbavy se sluší vyzdvihnout čtečku otisků prstů, integrovaný 4G/LTE modul pro příjem vysokorychlostního internetu, zabudovaný wi-fi adaptér s aktuálně nejrychlejším standardem 802.11ac či Bluetooth ve verzi 4.2. Nezapomnělo se ani na technologii NFC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám