Hlavní obsah

Špičkový smartphone se dvěma displeji je v prodeji. Cena je ale vysoká

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC začala na tuzemském trhu prodávat nový chytrý telefon U Ultra, který aktuálně představuje vrchol nabídky tohoto výrobce. Cena je však nastavena velmi vysoko. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: HTC U UltraVideo: HTC

 
Článek

Už samotné předobjednávky novinky, které byly spuštěny před měsícem, nasvědčovaly tomu, že cena bude nastavena velmi ambiciózně. [celá zpráva]

Od spuštění předobjednávek sice pořizovací cena klesla takřka přesně o tisíc korun, stále se však drží velmi vysoko. Případní zájemci za novinku podle Zboží.cz zaplatí 21 890 Kč. Přitom například konkurenční iPhone 7 od společnosti Apple, jemuž často bývá vysoká pořizovací cena vyčítána, se v tuzemských obchodech nabízí v současnosti od 17 099 Kč.

Patrně největším lákadlem modelu U Ultra je integrace druhého displeje. Prakticky celou přední stranu zakrývá displej s úhlopříčkou 5,7 palce, který se chlubí rozlišením 2560 × 1440 obrazových bodů. Horní okraj lemuje nicméně ještě druhý monitor.

Foto: archív výrobce

Druhý displej se ukrývá v horní části čelní strany.

Jde v podstatě o malý tenký proužek s úhlopříčkou 2,05 palce a rozlišením 1040 × 160 pixelů. Jeho hlavním úkolem je nepřetržitě zobrazovat všechny důležité informace, jako je například aktuální čas, nesplněné úkoly, schůzky z kalendáře či zástupce zvolených aplikací a kontaktů.

Co se hardwarové výbavy týče, výkon je špičkový. Srdcem telefonu je čtyřjádrový procesor Snapdragon 821, jehož dvě jádra jsou taktována na 2,15 GHz a další dvě na 1,6 GHz. Do vínku dostal stroj dále 4 GB operační paměti. Na výběr bude z úložných prostorů o velikosti 64 a 128 GB, v obou případech se přitom počítá s podporou paměťových karet typu microSD.

Foto: archív výrobce

HTC U Ultra

Levnější model levný není

Za příznivou se nedá označit ani cena u druhé novinky od společnosti HTC – u modelu U Play. Ten se v tuzemských obchodech nabízí od 12 490 Kč, přestože svou hardwarovou výbavou odpovídá spíše smartphonům, u kterých se podařilo cenovku stlačit pod pomyslnou hranici 10 000 korun.

HTC U Play je citelně menší než vrcholné provedení zmiňované výše, staví totiž na 5,2palcovém displeji s rozlišením Full HD, tedy 1920 × 1080 obrazových bodů. V útrobách přístroje se pak ukrývá procesor MediaTek Helio P10, jehož dvě jádra pracují při frekvenci 2,1 GHz a další dvě při taktu 1,2 GHz, 4 GB operační paměti a hlavní fotoaparát s rozlišením 16 megapixelů.

Na výběr bude opět ze dvou modelů, které se budou lišit kapacitou úložného prostoru. Základ nabídky bude tvořit 32GB verze, pro náročnější pak bude určen 64GB model. Nezapomnělo se ani na slot na paměťové karty typu microSD.

BEZ KOMENTÁŘE: HTC U PlayVideo: HTC

Foto: archív výrobce

HTC U Play

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám