Hlavní obsah

MWC 2017: Nokia 3310 přijde na trh s chytřejší posilou

Novinky, chm
Barcelona

Retro nemusí bavit každého. To si evidentně moc dobře uvědomuje i společnost HMD Global, která vyrábí přístroje pod značkou finské Nokie. I když na veletrhu MWC ukázala reinkarnovanou Nokii 3310, zároveň nezapomněla ani na celou kolekci chytrých telefonů, které se budou v letošním roce snažit obstát před silnou konkurencí.

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

 
Článek

Nokia 3310 je pro výrobce bezesporu trefou do černého. V Barceloně, kde aktuálně veletrh MWC probíhá, je totiž o ni nebývalý zájem. A to nejen ze strany médií, ale také samotných návštěvníků, kteří na výstaviště zavítali.

Je zřejmé, že reinkarnace svého času velmi populárního modelu je pro mnohé zajímavější než ty nejvybavenější přístroje konkurence. Samotný výrobce si je ale patrně vědom, že přístroj v přepočtu okolo 1500 Kč – právě tolik by měla verze 3310 stát – na globální comeback stačit nebude.

Šestka bude nejlepší

V Barceloně se tak rovnou snažil zaujmout s chytřejší posilou, se třemi novými smartphony. „Ty nastavují celé produktové řadě novou úroveň designu, kvality a uživatelského komfortu. Netrpělivě očekávané portfolio bylo rozšířeno o tři nové telefony v čele s novou Nokií 6. Ta nabízí výkon, nejnovější multimediální technologie a prémiový robustní design,“ uvedli na akci zástupci výrobce.

Nokia 6Video: archív výrobce

Právě šestka bude tvořit vrchol nabídky. Lákat bude na 5,5palcový displej s Full HD rozlišením a unibody konstrukci, která je vyrobena z monolitu slitiny hliníku a hořčíku. Telefon je navíc vybaven duálními reproduktory s chytrým audio zesilovačem a certifikovanou podporou Dolby Atmos.

Vrcholné provedení bude pracovat pod operačním systémem Android, stejně jako i zbylé dvě novinky – Nokie 5 a 3. Ty vycházejí designově z šestky, budou však menší. Pětka nabídne 5,2palcový displej a trojka pak pětipalcový.

Nokia 5Video: Archiv výrobce

Nokia 3 Video: Archiv výrobce

Dostupnost? Zatím neznámá

Lákadlem nových smartphonů mají být i ceny. Nokia 6 se bude na evropském trhu nabízet za 229 eur (5800 Kč), model pět za 189 eur (4800 Kč) a trojka za 139 eur (3500 Kč). Kdy budou přístroje k dostání, však zatím není jasné.

Otazník nad přesnou dostupností visí také u Nokie 3310, která se změnila doslova k nepoznání. Tatam jsou ostře řezané linie, nahradily je zaoblené linky a celkově velmi úzká konstrukce. Popravdě nebýt tradičního bílého rámečku, který obklopuje displej a plynule přechází až do oblasti tlačítek, k legendě by novinku přirovnal patrně jen málokdo.

Foto: Archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Uvnitř přístroje se událo také mnoho změn. Alespoň v rychlosti připomeňme, že předchůdce měl 1,5palcový displej s rozlišením 84 x 84 obrazových bodů. A byl vcelku pochopitelně černobílý. Novinka je již barevná, je větší (2,4 palce) a navíc má i vyšší rozlišení – 240 x 320 pixelů.

Tím přehled vylepšení pochopitelně nekončí. Na zadní straně přibyl fotoaparát s rozlišením 2 MPx, který dokáže i natáčet videa. Přístroj je navíc možné snadno připojit k počítači prostřednictvím dodávaného USB kabelu. Poslouží také jako multimediální přehrávač, především hudbu je možné uložit na paměťovou kartu. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Anketa

Jaká novinka se vám líbí nejvíce?
Nokia 3310
89,1 %
Nokia 3
2,9 %
Nokia 5
0,7 %
Nokia 6
7,3 %
Celkem hlasovalo 1634 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám