Hlavní obsah

Nová vlajková loď Honoru bude lákat na špičkovou výbavu a duální fotoaparát

Novinky, ort

Prakticky všichni velcí výrobci se chystají v nadcházejících týdnech vydat své nové vlajkové lodi. Stranou nezůstane ani čínská společnost Honor, která bude lákat na svůj nový chytrý telefon, a to především s velmi rychlými součástkami. Ve výbavě nebude chybět ani duální fotoaparát, jakým se chlubil předchůdce.

Foto: archív výrobce

Aktuálně nabízený Honor 8

Článek

Výrobci se úzkostlivě snaží držet všechny mobilní novinky pod pokličkou. Do největšího mobilního veletrhu MWC, který se bude konat již tradičně ve španělské Barceloně, totiž zbývá ještě takřka celý měsíc. Na internet i přesto uniká jedna informace za druhou.

Už nyní se tak můžeme podívat na chystanou výbavu Honoru 9, který bude v letošním roce představovat to nejlepší z nabídky čínského podniku. Výrazného vylepšení se dočká dotykový displej. Vzroste u něj úhlopříčka z 5,2 palce na 5,7 palce a zároveň stoupne také rozlišení, místo Full HD standardu (1920 x 1080 obrazových bodů) totiž novinka nabídne QHD, tedy 2560 x 1440 pixelů.

Citelně vyšší výkon

Těšit se případní zájemci mohou také na nárůst výkonu. Přitom už aktuálně nabízená osmička se může srovnávat s telefony vyšší třídy. Nabízí totiž poměrně slušný výkon, o který se stará především osmijádrový procesor Huawei Kirin 950. U něj jsou čtyři jádra taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 2,3 GHz.

Foto: archív výrobce

Honor 8

Honor 8 má k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor, nezapomnělo se ani na slot na paměťové karty. Ten mimochodem bude možné využít také jako slot pro druhou SIM kartu. Kapacita úložného prostoru a operační paměti zůstane i u chystané devítky stejná, v prodeji by se nicméně měla objevit také varianta s 6 GB, která bude logicky ještě výkonnější. Výkon procesoru a grafického jádra by měl také poskočit citelně směrem vzhůru.

Honor 9 bude po vzoru starší osmičky vybaven hned třemi fotoaparáty. Vedle jednoho na čelní straně tak nalezneme další dva na té zadní. K čemu je to dobré, ukázal už loňský top model. Jeden fotoaparát se u něj stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou prý zachytit více světla a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek. Velmi podobně by měly fotoaparáty fungovat také u nové devítky.

Příznivá cena?

Za kolik se bude Honor 9 prodávat, zatím není jasné. S ohledem na současnou filozofii značky lze však předpokládat, že cenovka bude nastavena velmi příznivě. Zatímco většina top modelů se loni prodávala za cenovky blížící se 20 000 Kč, někdejší vlajková loď s pořadovým číslem osm začínala na částce 12 000 Kč.

Sluší se podotknout, že informace o ceně ani výbavě zatím výrobce oficiálně nepotvrdil. Jasno by nicméně mělo být na přelomu února a března – tehdy si totiž devítka odbyde premiéru.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám