Hlavní obsah

CES 2017: Prémiový smartphone chtějí prodávat pod cenou. A s dvojitým fotoaparátem k tomu

Novinky, rim

Na smartphone vyšší střední třídy láká na veletrhu CES společnost Honor. Model označovaný jako 6X by měl uživatele zaujmout především velmi dobrým poměrem cena/výkon a v neposlední řadě také dvojitou optikou fotoaparátu.

Honor 6XVideo: archív výrobce

 
Článek

Honor 6X vypadá na první pohled jako každý druhý smartphone s cenovkou pod deset tisíc korun. Zběhlejší uživatelé však zbystří prakticky okamžitě, jak uvidí zadní stranu přístroje. A to nejen kvůli tomu, že je vyrobena z poměrně odolné kovové slitiny.

Na zadní straně se totiž ukrývá dvojitý fotoaparát, kterým se chlubil například už i loňský model Honor 8. Ten však patří do vyššího segmentu, model 6X však duální optiku přináší vůbec poprvé i do kategorie cenově příznivějších chytrých telefonů.

Foto: rim, Novinky

Honor 6X

Foto: rim, Novinky

Na zadní straně se pyšní dvojitý fotoaparát.

Zachytí více světla i detailů

Fotoaparát, který nabízí rozlišení 12 megapixelů, je bezesporu jedním z největších lákadel novinky. K čemu jsou dva objektivy dobré? Jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba fotoaparáty spolupracují, dosahují o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou zachytit více světla a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek, jak jsme si mohli přímo na veletrhu sami vyzkoušet.

Ani zbylá výbava tohoto stroje rozhodně neurazí. Pracovní tempo udává procesor Huawei Kirin 655, u nějž jsou čtyři jádra taktována na 2,1 GHz a další čtyři na 1,7 GHz. Do vínku dostal tento stroj 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet typu microSD.

Foto: rim, Novinky

Honor 6X

Není drobeček

Displej má úhlopříčku 5,5 palce a nabízí rozlišení Full HD. Pro úplnost dodejme, že rozměry telefonu jsou 150,9 × 72,6 × 8,2 mm a hmotnost činí 162 g. Přístroj pracuje pod operačním systémem Android.

I když by se při pohledu na hardwarovou výbavu mohlo zdát, že jde o prémiový smartphone s cenovkou přesahující pomyslnou hranici 15 000 Kč, není tomu tak. Oficiální cena Honoru 6X sice ještě nebyla oznámena, ale podle indicií přímo z výstaviště by se měla pohybovat v rozmezí sedmi až osmi tisíc korun.

Případní zájemci navíc na novinku nebudou muset čekat kdovíjak dlouho. Na pultech tuzemských obchodů by se měla objevit již v horizontu několika málo týdnů.

Foto: rim, Novinky

Zástupce Honoru ukazuje na veletrhu CES chytrý telefon 6X.

Foto: rim, Novinky

Zájem o tiskovku honoru byl enormní.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám