Hlavní obsah

Nejvýkonnější smartphone na planetě je iPhone 7 Plus

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se neustále předhánějí, kdo nabídne chytrý telefon s vyšším výkonem. Prvenství v současnosti patří společnosti Apple a jejímu nejnovějšímu smartphonu iPhone 7 Plus. Zajímavé je i to, že americkému počítačovému gigantu patří také druhé místo – to obsadil menší iPhone 7.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 7 a 7 Plus

Článek

O těch nejvýkonnějších smarpthonech pravidelně informuje společnost AnTuTu. Ta pomocí stejnojmenné benchmarkové aplikace, která slouží právě k měření a porovnávání výkonu chytrých telefonů a počítačových tabletů, vytváří žebříček těch nejvýkonnějších.

Výsledky testů, které provádějí samotní uživatelé z různých koutů světa, se automaticky odesílají na server, a tak programátoři zmiňovaného programu mají přístup k několika miliónům testů mobilních zařízení. Z výsledků pak sestavují hodnocení.

Foto: AnTuTu

Žebříček nejvýkonnějších smartphonů za listopad 2016

V listopadu, tedy pouhý měsíc před Vánocemi, patřilo první i druhé místo již zmiňovaným iPhonům. Verze 7 Plus je aktuálně na vrcholku potravního řetězce díky souhrnnému skóre 172 644 bodů. Menší iPhone 7 pak získal 170 124 bodů.

Do první pětky se pak dostaly i modely jiných výrobců. Konkrétně třetí místo patří smartphonu LeEco Pro 3 (160 856 bodů), modelu Xiaomi 5s Plus (153 777 bodů) a mobilu Smartisan M1L, který získal 149 705 bodů.

Co umějí nejvýkonnější smartphony?

Výkon nicméně není jediným lákadlem nových smartphonů s logem nakousnutého jablka. Model iPhone 7 je vybaven stejně jako předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony vedle sebe

Velký důraz byl kladen na kvalitu fotoaparátů, a to především u větší verze 7 Plus, která má na zadní straně hned dva fotoaparáty. Ty nabízejí rozlišení 12 MPx. Díky nim mohou uživatelé dosáhnout lepších výsledků při focení, využívat mohou například pokročilých změn hloubky ostrosti či bezztrátového zoomu. Menší sedmička nabídne objektiv jen jeden, má nicméně rozlišení 12 MPx a chlubí se také optickou stabilizací, která byla doposud výsadou pouze větší verze.

Některé změny ale patrně neudělají radost všem uživatelům. Řeč je o absenci klasického sluchátkového konektoru jack 3,5 mm. Místo něj se uživatelé musí spokojit s rozhraním lightning a redukcí. Apple alespoň vylepšil zabudované reproduktory, nově jsou stereofonní. Jeden bude nad displejem, druhý pak pod ním. V režimu na šířku si tak uživatelé skutečně vychutnají stereofonní zvuk.

Konstrukce je nově vodotěsná a ukrývá nový procesor Apple A10, který je dvakrát výkonnější než předchůdce. Novinky by tak měly být připraveny na ty nejnáročnější hry ve vysokém rozlišení. I přesto se podařilo zvýšit proti předchozí generaci výdrž baterie.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 7 a 7 Plus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám