Hlavní obsah

První modulární smartphone zlevnil na historické minimum

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazně ušetřit je aktuálně možné při nákupu prvního modulárního smartphonu. Model LG G5, který se ukázal v první polovině letošního roku, je totiž aktuálně téměř o polovinu levnější než při startu prodeje. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: LG G5 v akciVideo: LG

 
Článek

Ještě letos na jaře se chytrý telefon LG G5 prodával za více než 19 000 korun. Krátce před letními prázdninami však cena spadla až těsně pod hranici 13 000 Kč.

I přes takto výrazný propad ceny v uplynulých měsících první modulární smartphone i nadále zlevňoval. Aktuálně jej tak lze podle Zboží.cz zakoupit za 10 600 Kč. Sluší se nicméně podotknout, že většina prodejců tento konkrétní model nabízí v cenovém rozmezí od 11 000 do 12 000 korun. Částky jsou tedy výrazně příznivější než při startu prodeje.

Foto: archív výrobce

LG G5

S ohledem na aktuální pořizovací cenu je přitom výbava novinky velmi zajímavá. Například po stránce výkonu totiž stále patří k těm nejrychlejším mobilům na trhu. To je zásluha především osmijádrového procesoru Qualcomm Snapdragon 820, jenž je taktován na 2,15 GHz, a 4 GB operační paměti.

Pro uložení dat má smartphone dispozici 32GB úložiště, které je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Displej má úhlopříčku 5,3 palce a rozlišení 2560 × 1440 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

LG G5

Patrně tím nejzajímavějším je však odnímatelná spodní strana přístroje. Místo ní je totiž možné vložit do útrob smartphonu jiné moduly. V tuzemských obchodech jsou však zatím k dispozici pouze dva a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo v dohledné době změnit.

Adaptér Hi-Fi Plus s B Play má speciální sluchátkový konektor, který je napojen na elektroniku od společnosti Bang & Olufsen. Dokáže přehrávat hudbu ve 32bitové kvalitě a podporuje 383kHz audia. V praxi se tak telefon s tímto adaptérem promění na kapesní hi-fi přehrávač.

Druhý modul, zvaný LG Cam Plus, navíc telefonu přidá dvě hardwarová tlačítka (spouště kamery a fotoaparátu) a rolovací kolečko, kterým je možné zoomovat a zároveň měnit nastavení fotoaparátu.

Foto: archív výrobce

Fotografický modul zvaný LG Cam Plus

Foto: archív výrobce

Fotografický modul zvaný LG Cam Plus

Není všechno zlato, co se třpytí

Nejnižší cena se automaticky nerovná nejlepší nabídka. V řadě případů totiž přístroje nemusejí být pro český trh určeny, což může přinést celou řadu problémů.

Obchodníci například nabízejí přístroje, které neobsahují češtinu. Za její dodatečnou instalaci si pak nechají pěkně připlatit. Některé modely zase nejsou určeny do provozu v tuzemských sítích, a tak se může stát, že si s telefonem sice zavoláte, ale rychlý internet nespustíte.

Před nákupem podobných telefonů je tedy vždycky vhodné si obchodníka pořádně „proklepnout“. Pomoci při výběru může také nákupní rádce Zboží.cz od společnosti Seznam. Návštěvníci na něm naleznou uživatelské recenze, ve kterých se lidé dělí o své zkušenosti s produktem. Často tak upozorňují i na jeho neduhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám