Hlavní obsah

Samsung zatím netuší, co způsobilo problémy u smartphonu Note 7

Novinky, mif

Vedení společnosti Samsung nyní řeší zapeklitý problém. Poté, co byla ukončena výroba problémového modelu Galaxy Note 7, se jihokorejský elektronický gigant snaží přijít na to, kvůli čemu se začal smartphone přehřívat a následně i hořet. Upozornil na to server Pocket Now.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Že zatím není vůbec jasné, co problémy způsobilo, přiznal na konci minulého týdne i prezident divize Mobile Communications Business ve společnosti Samsung DJ Koh. „Za každou cenu přijdeme na přesnou příčinu problémů a budeme se snažit obnovit důvěru našich zákazníků, aby mohli bez obav používat naše produkty,“ prohlásil.

Hlava mobilní divize jihokorejského elektronického gigantu se zároveň také veřejně omluvila za všechny problémy, které model Galaxy Note 7 způsobil.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Nové baterie nepomohly

Původně se předpokládalo, že telefon se nadměrně přehřívá kvůli vadným akumulátorům. Samsung se proto rozhodl krátce po startu prodeje na přelomu srpna a září stáhnout z trhu zhruba 2,5 miliónu chytrých telefonů. Lidem vracel peníze nebo přístroje měnil za jiné.

Vzhledem k tomu, že nová sedmička měla být hlavním tahákem společnosti Samsung před Vánocemi, rozhodl se jihokorejský elektronický gigant prodej znovu obnovit, tentokráte však s novými bateriemi, které již měly být bezpečné.

Bohužel se však ukázalo, že to není pravda. Přístroje se opět přehřívaly a v některých případech začaly i hořet. Sen o vážném konkurentovi pro iPhone 7 a 7 Plus se rozplynul. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu byli nuceni ukončit prodej i výrobu. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Miliardové problémy

Lidé mohou přístroj vrátit, detaily se dozvědí na bezplatné telefonní lince 800 726 786. Samsung jim nabídne místo vadného Notu 7 aktuální vlajkové lodi, tedy buď Galaxy S7, nebo Galaxy S7 Edge.

Už nyní je jasné, že celá kauza vyjde společnost Samsung pěkně draho. Výrobce zastavení výroby a ukončení prodeje vyjde přinejmenším na 5,3 miliardy dolarů (130 miliard korun). Alespoň takové jsou odhady vedení Samsungu, které byly zveřejněny v pátek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám