Hlavní obsah

Ani opravený smartphone od Samsungu není bez chyby, baterie se rychle vybíjejí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opětovné zahájení prodeje chytrých telefonů Galaxy Note 7 od společnosti Samsung je na spadnutí. Poté, co se podařilo vyřešit problémy s přehřívajícími se bateriemi, které v některých případech začaly dokonce hořet, jsou tu ale další potíže. Uživatelé hlásí, že se baterie velmi rychle vybíjejí, informoval o tom deník Korean Herald.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Galaxy Note 7 se začal prodávat už na přelomu srpna a září. Prakticky okamžitě byl však prodej ukončen, protože sedmička měla vážné výrobní vady týkající se napevno zabudovaného akumulátoru. Baterie se přehřívaly a v několika desítkách případů dokonce začaly hořet.

Kvůli vadnému akumulátoru již došlo dokonce k několika požárům. Baterie ze sedmičky měla pravděpodobně na svědomí i shoření vozu Jeep Grand Cherokee v USA. [celá zpráva]

Takto dopadl vůz po požáru.

Jihokorejský elektronický gigant se proto odhodlal k radikálnímu kroku. Více než 2,5 miliónu chytrých telefonů stáhl z trhu a novopečeným majitelům nabídl výměnu či finanční kompenzaci.

Uživatelé hlásí další problémy

Samsung přesto nechce sedmičku pohřbít. Má být totiž hlavním konkurentem pro nové iPhony od Applu, proto plánuje na říjen znovuuvedení na pulty obchodů.

Někteří uživatelé však opravené přístroje s novými bateriemi obdrželi již nyní. Podle jejich zkušeností, na které upozornil deník Korean Herald, se podařilo problémy s přehřívajícími se bateriemi vyřešit, ale jen částečně.

Přístroj totiž při vyšším zatížení začne hřát, že je dokonce velmi nepříjemné jej držet v ruce. Teplota nicméně není tak vysoká, aby se mohl přístroj vznítit, jako tomu bylo v několika desítkách případů dříve.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám