Hlavní obsah

Nové iPhony se prý ukážou v září

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple už na jaře ukázala nový iPhone SE. Fanoušci nyní netrpělivě očekávají, zda se americký počítačový gigant v letošním roce vytáhne ještě s nějakými dalšími chytrými telefony. Podle všeho budou k vidění hned dva.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Informace o chystaných iPhonech přinesl Evan Blass na svém twitterovém účtu @evleaks. Ten již několikrát informoval o nových přístrojích ještě před jejich oficiální premiérou.

Podle něj bychom se měli dočkat nových smartphonů společnosti Apple v týdnu od 12. září. Konkrétně by se mělo jednat o iPhone 7 a 7 Plus. Oba modely by se od sebe měly lišit především úhlopříčkou displeje – menší nabídne 4,7 palce a větší 5,5 palce.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S a 6S Plus

Od aktuálně nabízených iPhonů 6S a 6S Plus by se měly novinky lišit pouze kosmeticky, alespoň tedy co se vzhledu týče. Naopak v otázce výkonu si chystané smartphony polepší, fungovat totiž budou s novým čipem Apple A10.

Lepší fotoaparát i u menšího iPhonu

Menší iPhone 7 by se měl dočkat fotoaparátu s optickou stabilizací. Ta byla u aktuálních šestek výsadou pouze většího bratříčka.

Dlouho se spekuluje také o tom, že americký počítačový gigant nevybaví nové iPhony klasickým sluchátkovým konektorem jack 3,5 mm. Sluchátka se tak budou muset připojovat bezdrátově, případně prostřednictvím lightning konektoru. Takové modely ale v současnosti prakticky neexistují.

Lze nicméně předpokládat, že se velmi brzy po uvedení objeví v prodeji redukce, se kterými půjde používat i klasická sluchátka s konektorem jack 3,5 mm.

Apple nicméně příchod ani jedné z novinek zatím oficiálně nepotvrdil. To však není nijak překvapivé, protože zástupci amerického počítačového gigantu nikdy nekomentují nové produkty před jejich oficiálním odhalením.

Jasno o parametrech obou novinek tak bude v polovině září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám