Hlavní obsah

Čínský phablet Xiaomi Mi Max je dražší, než se čekalo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky nový phablet Mi Max od čínské společnosti Xiaomi. Ceny novinky, která láká v první řadě na doslova obrovský displej, jsou však výrazně nižší, než se původně předpokládalo. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Max

Článek

Phablet Mi Max si odbyl premiéru letos v květnu. [celá zpráva]

Podle tehdejších prognóz to vypadalo, že základní verze novinky se bude prodávat za šest až sedm tisíc korun a nejvybavenější za devět až deset tisíc korun. Realita je ale úplně jiná.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Max

Podle Zboží.cz se základní verze novinky se 16GB pamětí nabízí za 7922 Kč. Nejvybavenější varianta se 128GB úložným prostorem se v současnosti nenabízí, v prodeji je však nižší model s 64GB pamětí. I ten je ale dražší než původně odhadovaná 128GB varianta. Tuzemští prodejci si ho cení na 10 705 Kč.

Je tedy více než pravděpodobné, že vrcholná 128GB verze bude ještě dražší.

Jak už samotný název napovídá, patrně největším lákadlem modelu Mi Max bude velký displej. Ten má úhlopříčku 6,44 palce a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Právě kvůli použití takto velkého dotykového panelu narostly rozměry na 173,1 x 88,3 x 7,5 mm.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Max

Výkon udává osmijádrový procesor Snapdragon 652, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 1,4 GHz. Novinka se dále pochlubí 4 GB operační paměti a úložným prostorem s kapacitou až 128GB, jak již bylo uvedeno výše. Nechybí ani slot na paměťové karty.

Základní model s 16GB pamětí je nicméně značně osekaný. Ten běží na čipu Snapdragon 650 a má 3 GB operační paměti. V ostatních parametrech by se odlehčená verze nijak lišit neměla.

Obě provedení tak mají systém Android a disponují 12megapixelovým a 5megapixelovým fotoaparátem, čtečkou otisků prstů a podporují rychlý mobilní internet LTE.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Max

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám