Hlavní obsah

Nová vlajková loď Honoru láká na duální fotoaparát

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Honor tento týden oficiálně odhalila novou vlajkovou loď označenou číslovkou osm. Nejlepší smartphone v nabídce tohoto výrobce má hned několik předností. Vedle poměrně nízké cenovky bude stroj lákat také na duální fotoaparát a konstrukci z kovu a skla.

Foto: archív výrobce

Honor 8

Článek

Nová osmička je však poevropštěná, což je hlavní rozdíl. Výrobce již potvrdil, že se bude nabízet i v Česku. [celá zpráva]

Honor 8 nabízí poměrně slušný výkon, o který se stará především osmijádrový procesor Huawei Kirin 950. U něj jsou čtyři jádra taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 2,3 GHz. Smartphone má k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor, nezapomnělo se ani na slot na paměťové karty. Ten mimochodem půjde využít také jako slot pro druhou SIM kartu.

V prodeji se objeví také levnější verze, která se bude lišit pouze dvěma parametry – bude mít méně operační paměti (3 GB) a poloviční úložný prostor, tedy 32 GB.

Foto: archív výrobce

Honor 8

Displej nabídne úhlopříčku 5,2 palce a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. To je jeden z dalších rozdílů, které novinku odlišují od dříve představeného modelu V8. Ten se totiž chlubil 5,7palcovým dotykovým panelem.

Prémiový fotoaparát

Patrně největší předností smartphonu V8 bude již zmiňovaný duální fotoaparát, který nabídne rozlišení 12 megapixelů. Na zadní straně chytrého telefonu tak nalezneme hned dva objektivy, jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Foto: archív výrobce

Honor 8

Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou prý zachytit více světla a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek.

Pravidelným čtenářům bude patrně výše popsaná technologie povědomá. Prakticky totožný duální fotoaparát používá také chytrý telefon Huawei P9. [celá zpráva]

Příznivá cena

Přestože by měla být osmička telefonem s atraktivní cenovkou, na výrobních materiálech se nešetřilo. Přední i zadní stranu pokrývá sklo, bočnice je pak vyrobena z kovové slitiny. Patrně i díky použití odolnějších materiálů se podařilo výrobci udržet tloušťku přístroje na hodnotě pouze 7,5 mm.

Kdy přesně se začne na tuzemském trhu Honor 8 v tuzemsku prodávat, zatím není jasné. Podle prvních odhadů by se nicméně jeho cena měla pohybovat mezi 11 až 12 tisíci korun. Konkurenční přístroje s podobnou výbavou se přitom nabízejí o několik tisíc dráž.

Foto: archív výrobce

Honor 8

Reklama

Výběr článků

Načítám