Hlavní obsah

Vlajková loď od Xiaomi je dražší, než se čekalo

Novinky, chm

První tuzemští prodejci zahájili prodej nové vlajkové lodi Xiaomi Mi 5, která si odbyla premiéru v únoru na veletrhu MWC ve španělské Barceloně. Novinka je však dražší, než se původně čekalo. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 5

Článek

Už při únorové premiéře se výrobce nechal slyšet, že novinka bude k dostání ve třech výkonnostních provedeních. Ty se od sebe liší pouze taktem procesoru, kapacitou operační paměti a velikostí úložného prostoru. Konkrétně jde o edice Standard, High a Exclusive.

V Česku se zatím prodávají pouze verze Standard a Exclusive, které podle prvních indicií z barcelonského veletrhu měly uživatele vyjít v přepočtu na 9000 až 12 500 Kč. Tuzemští zákazníci si však o takové ceně mohou nechat jenom zdát.

Ceny podle Zboží.cz startují na 10 999 Kč, tedy o dva tisíce výše, než se původně předpokládalo. Zmiňovaná částka přitom platí pro verzi Standard. Provedení Exclusive si tuzemští obchodníci cení na 15 880 Kč.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 5

Jak už samotný název napovídá, to nejlepší má představovat právě Xiaomi Mi 5 Exclusive. Pracovní tempo u tohoto provedení udává procesor Snapdragon 820, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2,2 GHz. Tento čip je podpořen 4 GB operační paměti.

Edice Standard a High budou mít stejný procesor. Prostřední model High bude mít dokonce i stejný takt, ale pouze 3 GB operační paměti. Ty má i verze Standard, u které však procesor pracuje už jen na 1,8 GHz a u které kapacita úložné paměti klesla na 32 GB.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 5

Displej má úhlopříčku 5,15 palce a nabízí pouze Full HD rozlišení. To je tak trochu zklamání, protože ty nejlepší smartphony na trhu budou v letošním roce nabízet standard 4K, tedy čtyřikrát vyšší rozlišení. Vše pracuje pod operačním systémem Android.

Fotoaparáty jsou k dispozici tradičně dva. Přední čtyřmegapixelovou kamerku doplňuje hlavní 16MPx fotoaparát na zadní straně. Ten má LED blesk, velice rychlý autofokus a v neposlední řadě i optickou stabilizaci obrazu. Dokáže natáčet videa ve 4K.

Více se o funkcích a dovednostech modelu Xiaomi Mi 5 dozvíte z našeho dřívějšího článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 5

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám