Hlavní obsah

Obrovský mobil je vlastně malý tablet. Xiaomi odhalilo hybrid Mi Max

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská společnost Xiaomi v úterý oficiálně odhalila svůj nový chytrý telefon Mi Max. Jak už samotný název napovídá, jeho patrně největším lákadlem bude velký displej. Díky němu se totiž novinka může směle srovnávat s klasickými sedmipalcovými tablety. Je totiž podobně velká.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Max

Článek

Na první pohled vypadá Xiaomi Mi Max skutečně jako malý počítačový tablet, ve skutečnosti novinka spadá do kategorie tzv. phabletů. Jde o hybridy mezi chytrými telefony a klasickými tablety. Tedy o přístroje, které mají větší rozměry, než je u obyčejných smartphonů běžné, a zároveň jsou ve srovnání s klasickými tablety menší.

V případě modelu Mi Max jsou rozměry 173,1 x 88,3 x 7,5 mm dány použitím 6,44palcové obrazovky s rozlišením Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. Dotykový displej mimochodem staví na technologii IPS, díky čemuž by měl nabídnout věrnější barevné podání.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Max

Výkon udává osmijádrový procesor Snapdragon 652, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 1,4 GHz. Novinka se dále pochlubí 4 GB operační paměti a 128GB úložným prostorem. Nechybí ani slot na paměťové karty.

V prodeji se nicméně objeví ještě osekaná verze, která nebude sice tak výkonná, ale zároveň bude levnější. Ta poběží na čipu Snapdragon 650 a bude mít 3 GB operační paměti. V ostatních parametrech by se odlehčená verze nijak lišit neměla.

Obě provedení tak budou pracovat pod operačním systémem Android a budou disponovat 12megapixelovým a 5megapixelovým fotoaparátem, čtečkou otisků prstů a budou podporovat rychlý mobilní internet LTE. Zda budou podporována i pásma používaná v České republice, však zatím výrobce nepotvrdil.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Max

Jak je z řádků výše patrné, výbava nepatří k tomu úplně nejlepšímu, co je aktuálně na pultech obchodů k dostání. To by se ale mělo příznivě promítnout do výsledné prodejní ceny.

Základní verze Xiaomi Mi Max by se totiž podle prvních informací měla v tuzemských obchodech nabízet za šest až sedm tisíc korun, vrcholné provedení pak za devět až deset tisíc. S ohledem na nabízenou cenu vypadají parametry obou přístrojů velmi zajímavě.

Kdy se čínská novinka začne prodávat, zatím výrobce neprozradil.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Max

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám