Hlavní obsah

Přišel o duální fotoaparát i vysokou cenu. Huawei P9 Lite stojí v Česku sedm tisíc

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Huawei láká posledních pár týdnů na svou vlajkovou loď – chytrý telefon s označením P9. První prodejci začali v tuzemských obchodech tuto novinku nabízet také v osekané verzi. Model Huawei P9 Lite má sice horší výbavu, přišel dokonce o duální fotoaparát, ale nabízí se zase za citelně nižší cenu.

Foto: archív výrobce

Huawei P9 Lite

Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, zařadili do své nabídky osekanou vlajkovou loď více než tři desítky tuzemských prodejců. Ceny se liší jen nepatrně, pohybují se od 7287 Kč do 7500 Kč.

Pro srovnání vrcholný smartphone P9 se v Česku prodává za bezmála 15 000 korun. Tento model je ale pochopitelně citelně výkonnější. [celá zpráva]

Prakticky žádný obchod však v současnosti nemá osekanou novinku skladem. Dostupná by však verze Lite měla být v polovině května.

Foto: archív výrobce

Huawei P9 Lite

Poloviční cena, horší výbava

Poloviční cena se pochopitelně negativně promítla do výbavy samotného smartphonu. Ten má sice velmi podobný vzhled, ale citelně nižší výkon. Místo špičkového čipsetu Kirin 955 je zde pomalejší procesor Kirin 650.

I jeho výkon by měl ale většině uživatelů bohatě dostačovat. Jde o osmijádrový procesor, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 1,7 GHz a další čtyři na 2,0 GHz.

U chytrého telefonu P9 Lite se také šetřilo na kapacitě operační paměti. Místo 3 GB nebo 4 GB tak v odlehčené verzi nalezneme pouze 2 GB. Úložný prostor má kapacitu 16 GB a je možné jej dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Foto: archív výrobce

Huawei P9 Lite

Stejný displej, horší fotoaparát

Displej zůstal stejný jako u vlajkové lodi. Jde o 5,2palcový dotykový panel, který nabízí rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Mezi špičkovými smartphony nepůsobí Full HD standard kdovíjak velkolepě, ale u levné verze Lite jde o nadstandardní parametr.

Zklamáním je však absence duálního fotoaparátu, který má být právě jedním z největších lákadel vrcholného provedení P9. Místo něj odlehčená devítka nabízí obyčejný 13megapixelový snímač na zadní straně a osmimegapixelový na přední.

K čemu duální fotoaparát u vrcholného modelu Huawei P9 slouží, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Zájemci se musí smířit také s menší baterií. Ta bude mít místo 3000 mAh kapacitu jen 2800 mAh. Případní zájemci musí oželet i prémiové zpracování, jež je založeno na konstrukci z leteckého hliníku. Kov byl u odlehčené verze nahrazen plastem.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Reklama

Výběr článků

Načítám