Hlavní obsah

Surface Phone od Microsoftu bude odhalen v září

Novinky, ort

V posledních dnech se množí spekulace o tom, že se společnost Microsoft chystá uvést na pulty obchodů úplně novou řadu chytrých telefonů. Podle serveru Next Power Up je to prakticky již hotová věc a novinka si premiéru odbyde už letos na podzim.

Foto: repro nextpowerup.com

Chytré telefony Surface Phone by mohly vypadat takto.

Článek

Nový Surface Phone by měl být jedním z hlavních taháků největšího evropského počítačového veletrhu IFA, který se bude konat stejně jako v minulých letech v německém Berlíně.

Na serveru Next Power Up se nicméně již nyní ukázala podoba toho, jak by novinka mohla vypadat. Snímek ukazuje dva smartphony, které se svým designem velmi podobají aktuální nabídce tabletů od Microsoftu – ty mimochodem nesou také jméno Surface.

Foto: archív výrobce

Microsoft Surface 3

I když jsou chytré telefony značně kompaktnější, nalezneme u nich podobné vychytávky, jakými se chlubí právě tablety. Řeč je například o výklopném stojánku, který je integrován přímo do zad mobilu, aby telefon mohl vzpřímeně stát na stole a uživatel se nemusel obtěžovat jeho držením.

Údajně se počítá i s podporou podobného příslušenství, jaké mají tablety. Nové smartphony od amerického softwarového gigantu by tak lidé mohli ovládat pomocí speciálního pera pro dotykové obrazovky (stylusu) či prostřednictvím odnímatelné klávesnice, která bude sloužit zároveň jako kryt displeje.

Surface Phone by se měl hned v první vlně dodávat ve třech různých provedeních, které se budou odlišovat především výkonem. Dva modely budou určeny pro běžné uživatele, jeden bude extrémně výkonný a druhý sice pomalejší, ale zase levnější.

Třetí pak bude cílit na firemní uživatele. Lze tedy očekávat, že bude dodáván s předinstalovaným softwarem sloužícím právě pro nasazení v podnicích. Je prakticky již jasné, že všechny tři novinky budou pracovat pod operačním systémem Windows 10.

Lumie končí

Chytré telefony Surface Phone by měly na pultech obchodů zcela nahradit smartphony Lumia. Ty podle dřívějších informací zcela skončí. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Lumia 650

Do budoucna Microsoft podle serveru Windows Central nepočítá nejenom se značkou Lumia, ale ani s vysloveně levnými chytrými telefony. Americký softwarový gigant prý nechce přístroji s příznivou cenovkou konkurovat ostatním výrobcům, kteří se zatím zdráhají uvést vlastní levné mobily s operačním systémem Windows 10. A to nejspíše právě kvůli cenovému tlaku lumií.

Microsoft tak sice nevydělá na levných telefonech, ale ústup ze segmentu levnějších přístrojů mu přesto paradoxně pomůže. Jeho operační systém Windows 10 by se tak mohl rozšířit díky dalším výrobcům mezi více lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám