Hlavní obsah

MWC 2016: Panasonic ukázal telefon do nepohody. Na zádech má batůžek

– Barcelona
Novinky, ort

Voda, pády z vysokých výšek a samozřejmě ani prach. Nic z toho nevadí novému odolnému „otesánkovi“ od společnosti Panasonic. Nový komunikátor nazývaný Toughpad, který si odbyl tento týden premiéru na největším mobilním veletrhu MWC v Barceloně, je telefon do těch nejextrémnějších podmínek.

Foto: archív výrobce

Panasonic Toughpad

Článek

Na první pohled je vidět, že si Panasonic Toughpad na nic nehraje. Místo tenkého těla dává na obdiv masitou konstrukci, která je z velké části gumová. Právě díky ní by měl telefon bez větší újmy obstát i velmi nešetrné zacházení a pády.

Foto: archív výrobce

Panasonic Toughpad

Certifikace IP 67 pak zajišťuje odolnost proti vodě a prachu, což ocení uživatelé nejen na stavbách. Pod vodou může telefon fungovat až do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

V otázce designu zaujme uživatele jistě zadní část telefonu. Skoro to totiž vypadá, jako kdyby měl smartphone na zádech nasazený baťůžek. Díky tomuto výstupku by se měl ale daleko lépe držet v ruce, zabraňuje tedy nechtěnému vypadnutí. Navíc tímto netradičním způsobem výrobce získal dostatek prostoru, aby zde mohl umístit čtečku čárových kódů.

Foto: archív výrobce

Panasonic Toughpad

Displej má úhlopříčku 4,7 palce a rozlišení 1280 x 720 obrazových bodů, přičemž jej lze ovládat klidně i v rukavicích. Další výbava čítá procesor Snapdragon 801, 2 GB operační paměti a pro uložení dat je k dispozici 16GB paměť. Samozřejmostí je podpora rychlého 4G internetu.

Celou dobu o novince mluvíme jako o chytrém telefonu, rozměry i funkce tomu napovídají. Panasonic přesto model Toughpad označuje jako tablet. S ohledem na malý displej, integraci GSM modulu a možnosti telefonovat ale takto bude říkat odolnému „otesánkovi“ málokdo.

Foto: archív výrobce

Panasonic Toughpad

Není bez zajímavosti, že novinka bude k dostání ve dvou různých provedeních. Modely Panasonic Toughpad FZ-F1 a FZ-N1 se od sebe však budou lišit pouze použitým operačním systémem – uživatel bude mít na výběr mezi Androidem a Windows 10.

Ceny se budou pohybovat v přepočtu mezi 37 000 a 39 000 Kč. Na pultech obchodů by se extrémně odolná novinka měla objevit v horizontu několika týdnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám