Hlavní obsah

Displej nového mobilu od LG nikdy nezhasne, aby uživatel nic nezmeškal

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost LG chystá na tuto neděli velkou tiskovou konferenci, na které se chystá odhalit novou vlajkovou loď mezi mobilními telefony. Už je prakticky jisté, že půjde o model G5. Zástupci firmy se totiž ještě před oficiální premiérou pochlubili jednou z hlavních předností – novinka od LG bude mít neustále aktivní displej.

Foto: LG

Aktivní displej smartphonu LG G5

Článek

Aktivní displej může vypadat na první pohled jako nedůležitá funkce, ve skutečnosti je ale tato vychytávka velmi praktická. Pro kontrolu zmeškaných hovorů, došlých zpráv, ale klidně i jen aktuálního času většina lidí vytáhne mobil z kapsy a zapne jej. Tím, že se rozzáří celý displej, se logicky citelně snižuje výdrž baterie.

LG proto bude ty nejdůležitější informace zobrazovat přímo na zhasnutém displeji. Stále na něm bude bílou barvou zářit datum, čas a informace o některých událostech. Díky tomu budou mít majitelé nové vlajkové lodi okamžitě přehled o všech důležitých informacích, jak demonstrovali zástupci LG na sociální síti Twitter.

Ukázka nové technologie displeje, kterou bude vybaven smartphone LG G5

Bílý text bude samozřejmě tlumený, tak aby například během noci uživatele nerušil. I když konkrétní výdrže baterie zatím nejsou k dispozici, lze předpokládat, že použitím aktivního displeje se paradoxně spotřeba energie sníží. Lidé zkrátka nebudou muset zapínat tak často telefon kvůli nedůležitým činnostem.

Pro plné využití neustále aktivního displeje se bude nabízet i speciální pouzdro s vyříznutým okénkem na čelní straně. Díky tomu uživatelé budou mít přehled o událostech i v případě, kdy budou celý telefon chránit proti poškození.

Foto: LG

Nové originální pouzdro pro LG G5

Duální kamera a 4K displej

Co přesně bude novinka umět a jak bude vypadat, je zatím samozřejmě tajemstvím. Podle neoficiálních informací se ale počítá se 4K displejem, celokovovou konstrukcí a v neposlední řadě také s novým rozhraním USB-C, uvedl server Know Your Mobile.

Jedním z nejzásadnějších vylepšení má být ale použití duální kamery. Jde o podobný systém, jaký u několika svých smartphonů použila již dříve společnost HTC. [celá zpráva]

Kompletní parametry modelu LG G5 se dozvíme už tuto neděli na tiskové konferenci. Ta se bude konat den před oficiálním zahájením největšího mobilního veletrhu MWC ve španělské Barceloně. Model G5 tak určitě nebude v nadcházejících dnech jedinou novinkou, které se fanoušci mobilní techniky dočkají. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám