Hlavní obsah

Nové smartphony od Microsoftu výrazně zlevnily

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje prosince začala společnost Microsoft prodávat v České republice první chytré telefony, které jsou vybaveny operačním systémem Windows 10. Povánoční slevy ale srazily během pouhého měsíce ceny nových Lumií 950 a 950 XL výrazně směrem dolů. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft Lumia 950 a 950 XLVideo: Microsoft Lumia

 
Článek

Americký softwarový gigant nabízel minulý měsíc Lumii 950 za doporučenou cenu 16 999 Kč, větší Lumii 950 XL pak za 18 999 Kč. Na internetu ale bylo už tehdy možné koupit oba přístroje o více než tisícovku levněji.

Aktuálně jsou ceny ještě atraktivnější. Podle Zboží.cz ceny devětsetpadesátky startují na 13 910 Kč. Někteří tuzemští prodejci si ale přesto přístroje stále cení na více než 17 000 Kč, byť jde o modely s totožnou hardwarovou výbavou, a to včetně kapacity úložného prostoru.

Foto: archív výrobce

Lumia 950

Foto: archív výrobce

Lumia 950 XL

Také u verze XL jsou v internetových obchodech poměrně velké rozdíly. Ceny se pohybují od 17 190 Kč do 23 111 Kč. Cenový rozdíl u tohoto modelu může být v některých případech na rozdíl od Lumie 950 způsoben různým počtem slotů pro SIM karty – v prodeji jsou totiž verze pro jednu i pro dvě SIM.

A co vlastně za zmiňované částky lidé dostanou? Patrně největším lákadlem obou novinek je mobilní verze operačního systému Windows 10, která je vybavena funkcí Continuum. Díky ní dokážou oba chytré telefony zastoupit klidně i stolní počítač. Jak to funguje v praxi, jsme informovali v recenzi modelu Lumia 950 XL. [celá zpráva]

Microsoft Lumia 950 XL a Display Dock v akciVideo: Novinky

V útrobách menší 5,2palcové devětsetpadesátky tepe šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808, který má čtyři jádra taktována na 1,44 GHz a zbylá dvě na 1,82 GHz. Tento čip je doplněn o 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet microSD.

U 5,7palcové verze 950 XL udává pracovní tempo osmijádrový procesor, polovina jader u něj nabízí frekvenci 2 GHz a další polovina 1,5 GHz. Větší Lumia navíc disponuje výkonnější grafikou, model Adreno 418 byl nahrazen verzí Adreno 430. Operační paměť i úložný prostor jsou stejné jako u menší varianty.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám