Hlavní obsah

Špičkový mobil Nexus 6P se do Česka před Vánocemi nepodívá

Novinky, ort

Chytrý telefon Nexus 6P byl odhalen už v září. Stroj, který má představovat to nejlepší s operačním systémem Android na trhu, se ale v Česku stále ještě neprodává. A nic nenasvědčuje tomu, že by se to posledních pár dní před Vánocemi mělo změnit.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Článek

Nexus 6P je výsledkem spolupráce čínského výrobce Huawei a americké společnosti Google. Kromě špičkové výbavy má novinka lákat také na poměrně nízkou cenu – stát by měla okolo 12 000 Kč, celá řada konkurentů se přitom prodává často i za více než 20 000 Kč. [celá zpráva]

Dodávky na některé evropské trhy nejspíše zpozdily technické problémy novinky. Jak totiž ukázaly některé zahraniční testy, tento smartphone trpí stejnými problémy, jaké byly objeveny také u loňských iPhonů 6S a 6S Plus. Ohnout přístroj je možné holou rukou. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Nový Nexus 6P je možné snadno ohnoutVideo: jerryrigeverything.com

Společnost Apple se loni k problémům postavila čelem. Neúmyslně poničené přístroje lidem v rámci zkráceného reklamačního řízení měnila bezplatně za nové.

Jak se zachová výrobce Nexusu 6P? To zatím není jasné a nejspíše i proto obchodníci otálejí s uvedením novinky na tuzemský trh.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový iPhone 6 se ohýbá, stěžují si zákazníciVideo: Unbox Therapy

Co umí nový Nexus 6P

Uvnitř Nexusu 6P se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810, jehož čtyři jádra jsou taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici má tento výkonný čip 3 GB operační paměti a paměť od velikosti 32 GB do 128 GB.

Jedním z největších lákadel novinky má být 5,7palcový dotykový displej. Nabídne totiž vysoké rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů a technologii AMOLED pro co nejvěrnější zobrazení barev.

Hlavní fotoaparát na zadní straně telefonu má rozlišení 12,3 megapixelu, nabízí světelnost f/2.0, laserový autofokus a dvojitý blesk. Při 30 snímcích za sekundu je s ním možné natáčet i 4K videa. Senzor na čelní straně pak nabízí rozlišení osm megapixelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám