Hlavní obsah

Špičkový mobil Nexus 6P má problém. Ohýbá se

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi nepříjemný problém musela v loňském roce řešit společnost Apple, když se ukázalo, že nové iPhony se velmi snadno ohnou. Jak se zdá, smartphony s logem nakousnutého jablka ale nejsou jediné. Zlomit holýma rukama jde i nový top model Nexus 6P, který vyrobila čínská společnost Huawei ve spolupráci s americkým Googlem.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový Nexus 6P je možné snadno ohnoutVideo: jerryrigeverything.com

 
Článek

Na problémy s ohýbáním Nexusu 6P upozornil uživatel Jerry Rig, který se specializuje na opravy a testování elektroniky, automobilů a motorek. Ten si špičkový smartphone vypůjčil na test pro svůj web jerryrigeverything.com.

Po pár minutách prohlížení jej napadlo, že vyzkouší totéž, co dělají i další recenzenti smartphonů. Vzal přístroj do ruky, zapřel se palci o zadní stranu a zkusil mobil ohnout. Překvapivě nemusel vyvinout ani mnoho síly a telefon doslova rozlomil na dva kusy. Při ohýbání jde dokonce vidět, jak po straně praská jednolitá kovová konstrukce.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Reklamace? Zatím se neví…

Výrobce Nexusu 6P se zatím oficiálně k problémům s ohýbáním nijak nevyjádřil. Jisté tak není ani to, zda ohnuté přístroje bude možné reklamovat.

Přesně tak se totiž k problémům s ohýbáním postavila loni společnost Apple. Neúmyslně poničené přístroje lidem v rámci zkráceného reklamačního řízení měnila bezplatně za nové.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový iPhone 6 se ohýbá, stěžují si zákazníciVideo: Unbox Therapy

K ohybům u iPhonů docházelo nejčastěji v oblasti tlačítek. Tedy v místě, kde jsou v kovové slitině vyříznuty otvory, což způsobuje oslabení celé konstrukce. K poničení iPhonu nejčastěji došlo, pokud byl telefon umístěn v kapse v těsných džínách a jeho majitel si sedl – bylo přitom jedno, zda měl přístroj vložený v přední nebo zadní kapse. [celá zpráva]

Co umí nový Nexus 6P

Uvnitř Nexusu 6P se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810, jehož čtyři jádra jsou taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici má tento výkonný čip 3 GB operační paměti a paměť od velikosti 32 GB do 128 GB.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Jedním z největších lákadel novinky má být 5,7palcový dotykový displej. Nabídne totiž vysoké rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů a technologii AMOLED pro co nejvěrnější zobrazení barev.

Hlavní fotoaparát na zadní straně telefonu má rozlišení 12,3 megapixelu, nabízí světelnost f/2.0, laserový autofokus a dvojitý blesk. Při 30 snímcích za sekundu je s ním možné natáčet i 4K videa. Senzor na čelní straně pak nabízí rozlišení osm megapixelů.

Kdy se přístroj začne prodávat v Česku a za jakou cenu, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám