Hlavní obsah

HTC Desire 728G láká na velký displej a prémiový zvuk, konkurence je ale silná

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těsně před Vánocemi přispěchala společnost HTC na tuzemský trh s novým chytrým telefonem střední třídy. Model HTC Desire 728G láká na velkou obrazovku a poměrně slušnou výbavu, ve které nechybí ani stereofonní reproduktory slibující prémiovou kvalitu zvuku. Na trhu to přesto nebude mít novinka vůbec jednoduché.

Foto: archív výrobce

HTC Desire 728G

Článek

Novinka má 5,5palcový HD displej, poměrně velký dotykový panel má tedy rozlišení 720 x 1280 obrazových bodů. Nad i pod obrazovkou se pak ukrývají stereofonní reproduktory BoomSound, které se navíc pochlubí prostorovým zvukem BoomSound.

Použitému dotykovému panelu víceméně odpovídají rozměry celého zařízení, které dosahují hodnot 157,9 x 77,8 x 7,87 mm. Hmotnost pak činí 153 g.

Pracovní tempo tohoto smartphonu udává osmijádrový procesor MediaTek MT6753. Každé z jeho jader je taktováno na 1,3 GHz. Dále dostal model HTC Desire 728G do vínku 1,5 GB operační paměti a 16GB úložný prostor, který je možné dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Foto: archív výrobce

HTC Desire 728G

Fotoaparáty jsou zde tradičně dva. Na přední straně se ukrývá 5Mpx BSI kamera pro videohovory a autoportréty, na zadní je pak hlavní 13Mpx BSI senzor s autofokusem a LED bleskem. Hlavní fotoaparát láká mimo jiné na dobrou světelnost f/2,2 při ohnisku 238 mm.

Přístroj pracuje pod operačním systémem Android a je doplněn o grafickou nadstavbu HTC Sense. Zajímavá je u ní především chytrá domovská obrazovka, která se mění podle toho, zda se uživatel nachází v práci, doma, či ve městě.

V přeplněné střední třídě to nicméně HTC Desire 728G nebude mít vůbec jednoduché. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, se totiž novinka nabízí od 8417 Kč. A za tuto sumu se již dají koupit přístroje, jež podporují rychlý mobilní internet LTE, se kterým si čerstvá novinka neporadí.

Reklama

Výběr článků

Načítám