Hlavní obsah

Zakřivený mobil od LG zlevnil na historické minimum

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá generace zakřiveného smartphonu od společnosti LG v uplynulých měsících výrazně zlevnila. Cena modelu G Flex 2 spadla pod hranici devíti tisíc korun. Přístroj se tak prodává za méně než polovinu toho, co stál v době uvedení na trh. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: archív výrobce

LG G Flex 2

Článek

LG G Flex 2 se v tuzemských obchodech začal nabízet na přelomu ledna a února letošního roku. Tehdy si jej prodejci cenili na 20 000 Kč. [celá zpráva]

Už během letních prázdnin však cena spadla až k hranici 11 tisíc korun. V současnosti je možné zakřivený smartphone od společnosti LG zakoupit nejlevněji podle Zboží.cz za 8 389 Kč. Naopak v některých případech se cena může vyšplhat i na více než 16 000 Kč. Dražší modely jsou však vybaveny větší kapacitou úložného prostoru.

Foto: mif, Novinky

LG G Flex 2

Cenový propad není tak překvapivý, jak by se mohlo na první pohled zdát. Hned zkraje nadcházejícího roku se bude konat největší světový veletrh spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES), který v americkém Las Vegas pořádá výzkumná společnost Consumer Electronics Association (CEA). Lze předpokládat, že LG se na akci vytáhne s novými modely, a tak ty stávající zlevňují.

Přitom ani po několika měsících na trhu není tento smartphone kdovíjak obstarožní. Pracovní tempo udává osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810 při taktu 2 GHz. Ten má k dispozici 2 GB operační paměti, vybírat je možné mezi 16GB a 32GB úložným prostorem.

Foto: mif, Novinky

LG G Flex 2

Fotoaparáty mají rozlišení 13 MPx (zadní) a 2,1 MPx (přední). Na zadní straně stojí za povšimnutí ještě tlačítko, kterým je možné smartphone zapnout. I přes poměrně velký displej je tak ovládání tohoto přístroje o něco příjemnější. Vše pracuje pod operačním systémem Android.

LG G Flex 2 je vybaven dotykovým panelem s úhlopříčkou 5,5 palce a rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů. Displej je zakřivený podle ohybu tváře, tedy jeho střed ustupuje proti horní a spodní hraně dozadu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Není všechno zlato, co se třpytí

Nejnižší cena se automaticky nerovná nejlepší nabídka. V řadě případů totiž přístroje nemusejí být pro český trh určeny, což může přinést celou řadu problémů.

Obchodníci například nabízejí přístroje, které neobsahují češtinu. Za její dodatečnou instalaci si pak nechají pěkně připlatit. Některé modely zase nejsou určeny do provozu v tuzemských sítích, a tak se může stát, že si s telefonem sice zavoláte, ale rychlý internet nespustíte.

Před nákupem podobných telefonů je tedy vždycky vhodné si obchodníka pořádně „proklepnout“. Pomoci při výběru může také nákupní rádce Zboží.cz od společnosti Seznam. Návštěvníci na něm naleznou uživatelské recenze, ve kterých se lidé dělí o své zkušenosti s produktem. Často tak upozorňují i na jeho neduhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám