Hlavní obsah

HTC má spasit přívětivá cena i nadstandardní záruka „na blbost“

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC v úterý večer ukázala svou novou vlajkovou loď – chytrý telefon One A9. Ten má firmu vymanit ze spirály stále se propadajícího zisku. Podařit by se mu to skutečně mohlo, za poměrně atraktivní cenu nabízí líbivý vzhled a zákazníci k němu dostanou nadstandardní záruku „na blbost“.

Foto: archív výrobce

HTC One A9

Článek

Vlajkové lodi předních světových výrobců se dnes prodávají zpravidla za více než 20 tisíc korun. Tím si ale uzavírají cestu k zákazníkům, kteří si zkrátka takový přepych nemohou dovolit. A to je nejspíše jeden z hlavních důvodů, proč se HTC rozhodlo jít se svým top modelem jinou cestou.

Oželilo extrémně vysoký výkon, který stejně drtivá většina uživatelů vůbec nevyužije, a místo toho se zaměřilo na užitečné funkce a atraktivnější cenovku. Model One A9 by se tak na pultech obchodů měl objevit už zkraje listopadu za cenu pohybující se mezi 14 500 a 15 000 Kč, tedy za výrazně méně, než za kolik nabízí vlajkové lodi konkurence.

Foto: archív výrobce

HTC One A9

Podobá se iPhonu?

Dalším velkým lákadlem má být nadstandardní záruka, která se velmi podobá tzv. pojistkám „na blbost“. Zákazník za ni ale nebude muset nic připlácet a získá ji automaticky. Pokud během prvních 12 měsíců od koupě dojde k poškození přístroje, HTC jej zdarma opraví nebo vymění za jiný kus. A je jedno, jestli půjde jen o rozbitý displej, nebo o zcela utopený mobil.

Zástupci firmy však zatím neprozradili, zda se bude záruka „na blbost“ nabízet jen ve vybraných zahraničních státech, nebo globálně – tedy i v České republice.

Konstrukce novinky je tradičně celokovová. Mobil je tenký sedm milimetrů a má zaoblené rohy. Prakticky ihned po představení se začaly na různých internetových fórech objevovat narážky, že One A9 se svým vzhledem až příliš podobá iPhonu 6, respektive novější verzi 6S. Posuďte sami.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S

V ostatních parametrech se ale již přístroj nijak zásadně neliší od konkurentů. Výbava čítá 64bitový osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 617, 2 GB operační paměti, 16 GB úložného prostoru, čtečku paměťových karet, NFC, LTE včetně „českých” frekvencí, obligátní wi-fi i bluetooth. Pětipalcový displej pak nabízí Full HD rozlišení.

Prémiový zvuk

Z čelní strany zmizela jedna z největších chloub telefonů od HTC – stereofonní reproduktory. HTC i přesto slibuje, že zvuk bude nadstandardní, a to díky vestavěnému 24bitovému převodníku se vzorkovací frekvencí 192 kHz. Ten slibuje kvalitu převyšující standard CD nosičů. Sluchátkový zesilovač se navíc pochlubí dvojnásobným výkonem.

Foto: archív výrobce

HTC One A9

Lákadlem má být kromě nejnovějšího operačního systému Android 6.0 Marshmallow, který je vybaven grafickou a funkční nadstavbou HTC Sense, také hlavní fotoaparát na zádech smartphonu. Třináctimegapixelový BSI senzor je totiž doplněn o optickou stabilizaci obrazu. Samozřejmostí je druhý fotoaparát na čelní straně pro selfies.

Díky odolné kovové konstrukci, líbivému designu, záruce „na blbost“ a v neposlední řadě také díky příznivé cenovce má HTC One A9 šanci oslovit daleko širší skupinu zákazníků než předchůdce. Zda to bude ale stačit na návrat výrobce do kladných čísel, ukáže až čas.

Foto: archív výrobce

HTC One M9+

Reklama

Výběr článků

Načítám