Hlavní obsah

Nejlepší mobil od HTC zlevnil o tisíce korun

Vlajková loď společnosti HTC se v České republice začala oficiálně prodávat na začátku minulého měsíce. Výrobcem doporučená cena nové jedničky byla stanovena na 19 900 Kč, už tehdy však bylo možné přístroj zakoupit v tuzemských obchodech o něco levněji. Nyní ceny ještě více poklesly. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Článek

Na začátku dubna se HTC One M9 prodávalo v tuzemských obchodech, které však nemusejí být oficiálními prodejci tohoto výrobce, od 18 590 Kč. Drtivá většina nabídek se však tehdy pohybovala v rozmezí od 19 do 20 tisíc korun. [celá zpráva]

Aktuálně je však novinku možné zakoupit za 16 219 Kč. U deseti nejlevnějších obchodů se však podle Zboží.cz objevují nejčastěji cenovky mezi 17 a 18 tisíci korun. Najdou se ale i takoví prodejci, kteří si novinku cení na více než 22 000 Kč. Výbava dražších strojů je přitom do posledního puntíku stejná jako u těch levnějších, a to včetně kapacity úložného prostoru.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Nová vlajková loď HTC One M9 se svým vzhledem velmi podobá předchozím dvěma generacím. Konstrukce je tak celokovová a na čelní straně zaujmou stereofonní reproduktory, které jsou umístěny nad a pod displejem. Dvojice reproduktorů nově nabízí simulaci prostorového zvuku Dolby Surround 5.1.

Displej zůstal jako u předchůdce pětipalcový a nabízí Full HD rozlišení. V útrobách přístroje se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810, pracující na frekvenci 2 GHz a 3 GB operační paměti. Úložiště nabízí kapacitu 32 GB.

Na zadní straně smartphonu nalezneme senzor s rozlišením 20 megapixelů a čočku ze safírového skla, díky čemuž by se měla minimalizovat možnost poškození. Samozřejmostí je možnost natáčet 4K videa.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Není všechno zlato, co se třpytí

Nejnižší cena se automaticky nerovná nejlepší nabídka. V řadě případů totiž přístroje nemusejí být pro český trh určeny, což může přinést celou řadu problémů.

Obchodníci například nabízejí přístroje, které neobsahují češtinu. Za její dodatečnou instalaci si pak nechají pěkně připlatit. Některé modely zase nejsou určeny do provozu v tuzemských sítích, a tak se může stát, že si s telefonem sice zavoláte, ale rychlý internet nespustíte.

Před nákupem podobných telefonů je tedy vždycky vhodné si obchodníka pořádně „proklepnout“. Pomoci při výběru může také nákupní rádce Zboží.cz od společnosti Seznam. Návštěvníci na něm naleznou uživatelské recenze, ve kterých se lidé dělí o své zkušenosti s produktem. Často tak upozorňují i na jeho neduhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám