Hlavní obsah

Vlajková loď Nokie míří na český trh. Ceny startují na 13 500 Kč

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už zkraje příštího měsíce by se na tuzemském trhu měly oficiálně objevit první dodávky nové vlajkové lodi společnosti Nokia. Model Lumia 930 se snaží konkurovat top smartphonům, jako jsou Apple iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, HTC One nebo například Sony Xperia Z2.

Nokia Lumia 930

 
Článek

Lumii 930 nabízí již více než desítka tuzemských obchodů v rámci předobjednávky. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny startují na 13 586 Kč. Někteří prodejci si však novinku cení na více než 15 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Nokia Lumia 930

Základem smartphonu je čtyřjádrový procesor Qualcomm MSM8974 taktovaný na 2,2 GHz, který má k dispozici 2 GB operační paměti. Pro uložení dat je přístroj vybaven 32GB úložným prostorem. Ten není možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet.

Displej novinky má, podobně jako většina konkurenčních přístrojů, úhlopříčku rovných pět palců a rozlišení Full HD (1920 x 1080 obrazových bodů). Novinka disponuje 20megapixelovým fotoaparátem, který je vybaven technologií Pureview. Ta by měla zajistit především obstojnou kvalitu momentek i za velmi špatných světelných podmínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám