Hlavní obsah

Extrémně odolný mobil za 3700 Kč přežije teplotní šoky i pobyt pod vodou

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačí jeden nešikovný pád a většina současných telefonů se poroučí do opravny, v horším případě rovnou na smetiště. Pro práci v extrémních podmínkách, jako jsou nejrůznější expedice nebo stavby, jsou proto určeny speciální přístroje. Jedním z nich je i model Caterpillar Cat B100, který se začal na přelomu února a března prodávat v Česku. Podle výrobce je prakticky nezničitelný.

Foto: archív výrobce

Cat B100

Článek

Cat B100 totiž splňuje certifikaci IP67 i armádní normu odolnosti MIL-STD 810G. To v praxi znamená, že telefonu nevadí prach, voda (do hloubky jednoho metru), špína ani pády z velkých výšek (až 1,8 m). Dokáže navíc pracovat i při extrémních výkyvech teplot, od -25 do 55°C.

Foto: archív výrobce

Nejrůznější otvory jsou chráněny pomocí vodotěsných záslepek.

Celá konstrukce mobilu je potažena speciální pryží, která je schopna absorbovat i větší nárazy. Tu doplňují anodizované hliníkové bočnice. Nejrůznější otvory, například pro sluchátka a USB nabíječku, jsou chráněny pomocí vodotěsných záslepek.

Přístroj se tedy soustředí především na odolnost, vysokým výkonem ani špičkovým displejem se uživatele zaujmout nesnaží. Novinka má tak klasickou konstrukci, kde jsou tlačítka umístěna pod 2,2palcovým displejem. Kromě obyčejného číselníku je telefon možné ovládat také pětisměrným kurzorem.

Foto: archív výrobce

Novinka má tradiční číselník s pětisměrným kurzorem.

Ve výbavě modelu Cat B100 nechybí ani zabudovaný GPS čip nebo třímegapixelový fotoaparát na zadní straně přístroje, který dokáže i natáčet videa. I přes odolnou konstrukci si přístroj zachoval poměrně nízkou hmotnost – hodnotu 120 g totiž v dnešní době překračuje nejeden smartphone.

Doporučená prodejní cena novinky činí 3879 Kč. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je však novinku možné zakoupit u tuzemských prodejců ještě levněji. Ceny startují na 3 699 Kč.

Foto: archív výrobce

Ve výbavě nechybí ani vestavěný fotoaparát.

Reklama

Výběr článků

Načítám