Hlavní obsah

Apple chystá vlastní phablet

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v průběhu letošního roku by měla společnost Apple ukázat novou generaci svých chytrých telefonů iPhone. Odhalen by měl být podle neoficiálních informací také historicky první phablet amerického počítačového giganta.

Foto: koláž Novinky s použitím Apple

První generace iPhonů měly vždy displej s úhlopříčkou 3,5 palce, což je k 5,7palcové úhlopříčce velký skok.

Článek

První generace iPhonů měly vždy displej s úhlopříčkou 3,5 palce. Změnu rozměrů totiž zesnulý zakladatel firmy Steve Jobs vždy odmítal. Poslední dva roky se plocha dotykového panelu zvětšila na čtyři palce.

A v tomto trendu, který je patrný i u dalších výrobců, údajně plánuje Apple pokračovat. Spekulace o větším iPhonu se rozvířily poté, co šéf amerického počítačového giganta Tim Cook uvedl, že milovníci nakousnutého jablka se mohou těšit na velké věci.

Foto: Reuters

Apple představil nové iPhony 5C (vlevo) a 5S až koncem čtvrtletí.

Stalo se tak při zahájení prodeje iPhonů u operátora China Mobile. Cook reagoval na dotaz jednoho z fanoušků, který chtěl vědět, kdy přijde jablečný telefon s větším displejem. Žádné konkrétní informace ale šéf Applu neprozradil.

Internet tak hned zaplavily spekulace, cože to vlastně americký počítačový gigant chystá. Podle serveru Tech Radar by měly být odhaleny hned dva nové iPhony. Jeden s úhlopříčkou 4,7 palce letos v červnu a druhý na podzim – ten by měl být již plnohodnotným phabletem, displej totiž bude dosahovat úhlopříčky 5,7 palce.

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Zástupci Applu zatím informace o nových chytrých telefonech nijak nekomentovali. To ale není ničím výjimečným, protože firma s logem nakousnutého jablka za žádných okolností neprozrazuje informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám