Hlavní obsah

Nejrychlejším a nejvyspělejším smartphonem má být BlackBerry Z30

Ztrátový kanadský výrobce chytrých telefonů BlackBerry, jehož budoucnost je stále zahalena nejistotou, představil tento týden svůj nový vlajkový model Z30. Přístroj s velkým displejem bude soupeřit o zákazníky například s telefony iPhone 5S společnosti Apple a Galaxy S4 jihokorejského Samsungu. Prodávat se nejprve začne v Asii. Kdy bude v USA a Evropě, zatím není jasné.

Foto: BlackBerry

BlackBerry Z30

Článek

Blacberry označuje Z30 za svůj "největší, nejrychlejší a nejvyspělejší chytrý telefon". Nový model má dotykový displej s úhlopříčkou pět palců (téměř 13 centimetrů).

Firma přístroj předvedla v Malajsii, kde je nesmírně populární její BlackBerry Messenger. Telefon se už příští týden začne prodávat ve Velké Británii a některých částech Blízkého východu. Později se dostane také na další trhy.

Foto: BlackBerry

BlackBerry Z30

Společnost BlackBerry, původně Research In Motion, byla průkopníkem chytrých telefonů a její přístroje měli v oblibě zejména manažeři. Nyní však BlackBerry na trhu výrazně zaostává za přístroji iPhone od americké společnosti Apple a za dalšími zařízeními, která využívají operační systém Android.

Společnost BlackBerry minulý měsíc uvedla, že vytvořila zvláštní komisi pro přezkoumání svých strategických možností, včetně prodeje firmy. Podle listu The Wall Street Journal (WSJ) se teď vedení snaží prodej podniku urychlit. Dohoda o prodeji by tak podle WSJ mohla být hotova do listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám