Hlavní obsah

Huawei míří mezi elitu, vlajková loď se v Česku prodává za 13 000 korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci začali v rámci předobjednávky nabízet novou vlajkovou loď společnosti Huawei, která byla odhalena letos v únoru v Barceloně na veletrhu Mobile World Congress. Přestože byl čínský výrobce známý spíše díky segmentu nejlevnějších přístrojů, model Ascend P2 míří mezi ty nejvýkonnější smartphony na trhu.

Huawei Ascend P2Video: Huawei

 
Článek

Huawei Ascend P2 je podle nákupního rádce Zboží.cz aktuálně k dispozici v pěti obchodech. Žádný však zatím přístroj nemá fyzicky skladem a dostupnost je neznámá. Ceny se pohybují od 12 990 Kč do 13 570 korun.

Foto: Huawei

Huawei Ascend P2

I přes tuto cenu má novinka výbavu, kterou disponují o několik tisíc dražší přístroje. Základem je čtyřjádrový procesor přímo z produkce společnosti Huawei, který pracuje při taktu 1,5 GHz. Telefon má dále k dispozici 1 GB operační paměti a 16GB úložný prostor.

Předností druhé generace Ascendu by měl být i vestavěný fotoaparát. Ten hlavní na zadní straně má totiž slušné rozlišení 13 MPx a dokáže natáčet 720p video. Samozřejmostí je u něj autofokus i blesk. Nechybí ani druhý fotoaparát na čelní straně sloužící pro videokonference.

Foto: Huawei

Huawei Ascend P2

Dotykový IPS displej novinky má úhlopříčku 4,7 palce a rozlišení 720 x 1280 obrazových bodů. I když tato hodnota není vůbec špatná, na konkurenci je zatím ještě krátká. Například společnost HTC nabízí model One se stejně velkým displejem, ale Full HD rozlišením (1920 x 1080 pixelů). [celá zpráva]

Kvůli displeji je samozřejmě telefon poněkud větší. Formát 136 x 67 mm ale naštěstí doplňuje tenký profil 8,4 mm. Díky tomu působí novinka vcelku elegantním dojmem. Hmotnost činí 122 g.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám