Hlavní obsah

Co se vyrovná iPhonu? Nic, strefuje se Apple do konkurence

Novinky, zgl

Společnost Samsung na konci minulého týdne odhalila svou novou vlajkovou loď – model Samsung Galaxy S4. Krátce poté konkurenční Apple zveřejnil na svých internetových stránkách seznam 12 důvodů, proč by si lidé měli koupit iPhone. Tomu se podle zástupců firmy žádný jiný přístroj jednoduše nevyrovná.

Foto: Apple

Apple zveřejnil seznam důvodů, proč je iPhone lepší než konkurence.

Článek

„Je tu iPhone. A pak je tu všechno ostatní,“ stojí hned v titulku seznamu. V něm zástupci amerického počítačového giganta například zmiňují, že jablečný telefon získal osmkrát za sebou prestižní ocenění J.D. Power and Associates, které se uděluje v souvislosti se spokojeností zákazníků.

Vychvalován je i Retina displej, který žádný jiný výrobce nenabízí. „Obrázky i text na něm vypadají přímo úžasně. Hustota pixelů je tak vysoká, že vaše oko již není schopno rozlišit jednotlivé obrazové body. Když uvidíte Retina displej ve skutečnosti, už nebudete nikdy chtít nic jiného.“

Foto: Apple

Zástupci firmy vychvalují výdrž baterie i výkon.

V dalších bodech pak výrobce zmiňuje dlouhou výdrž baterie při zachování vysokého výkonu a rychlé odezvy operačního systému. LTE připojení zase umožňuje stahovat i streamovat libovolný obsah v „pozoruhodných rychlostech“.

Zmínit zástupci firmy nezapomněli ani fakt, že jablečný telefon je prvním, druhým i třetím nejpoužívanějším přístrojem k pořizování momentek na populární fotografické síti Flicker. „iPhone je nejoblíbenějším fotoaparátem na světě. Zatímco konkurenční smartphony lákají na nesmyslný počet megapixelů, iPhone 5 dokáže zachytit skutečně působivé snímky.“

Foto: Apple

Nový iPhone

Apple musí brát Samsung vážně

Apple se v celé prezentaci nijak nezmiňuje o konkrétních konkurentech, nad které iPhone vyzdvihuje. Podle zahraničních pozorovatelů jde ale o jasnou reakci na nový smartphone Galaxy S4 od společnosti Samsung. „Vždyť jeho předchůdce byl prvním telefonem na světě, který v prodejích iPhone předběhl,“ konstatovala Anita Liová ze serveru Mashable.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Hardwarovou výbavou patří Galaxy S4 k tomu nejlepšímu, co je možné v rámci platformy Android aktuálně zakoupit. A to především díky 2GB operační paměti a výkonnému čtyřjádrovému procesoru s frekvencí 1,9 GHz. Tím je vybavena verze s podporou standardu LTE. V prodeji se ale objeví také varianta bez LTE s osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,6 GHz.

Dotykový displej nabízí úhlopříčku pět palců a rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů). Stejně velké panely nabízejí prakticky všichni největší konkurenti kromě společnosti Apple (iPhone má úhlopříčku čtyři palce). Samsung použil u monitoru osvědčenou technologii Super AMOLED, díky čemuž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci. Před poškozením chrání displej odolné sklo Gorilla Glass 3.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S 4

Vybírat bude možné také podle kapacity úložného prostoru. K dispozici budou modely s 16, 32 a 64GB pamětí. Tu bude navíc možné na rozdíl od celé řady konkurentů rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Galaxy S4, který by se měl na pultech obchodů objevit už v průběhu příštího měsíce, láká také na pokročilé funkce. Vedle překladače v reálném čase a hlídače zdravotní kondice nabízí například i možnost intuitivního bezdotykového ovládání prostřednictvím očí. [celá zpráva]

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Co umí iPhone 5

Foto: Apple

iPhone 5

Nový chytrý telefon od společnosti Apple nabídne celou řadu vylepšení. Je lehčí a tenčí než předchozí verze a zároveň má větší displej (čtyři palce) a vyšší rozlišení (1136 x 640 pixelů). Vylepšení zaznamenal také výkon telefonu. Ve srovnání s loňským modelem by měl být dvakrát výkonnější. Přitom už verze 4S patřila k nejvýkonnějším smartphonům na trhu.

Fotoaparát má stejné rozlišení jako předchozí model - osm megapixelů. Měl by ale být rychlejší a zároveň pořizovat kvalitnější snímky i ve špatných světelných podmínkách. Nabídne také speciální panoramatický režim, ve kterém budou mít pořízené momentky úctyhodné rozlišení 28 megapixelů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám